Deze populaire sporten wil je écht proberen in 2022

populaire sporten

Heb jij de lentekriebels ook al te pakken? Door het mooie weer hebben we massaal weer zin om de deur uit te gaan, een terrasje te pakken en onze sportroutine weer op te pakken. Welke sport staat er bij jou op de planning voor dit jaar? Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan delen wij een overzicht van populaire sporten die je écht wilt proberen in 2022.

populaire sporten

Padel

De sport die op elk trendlijstje te vinden is dit jaar is padel. Padel is een racketsport en is het beste te omschrijven als een combinatie tussen tennis en squash. Je hebt er snelle reflexen voor nodig en je komt er flink van in beweging. Het is laagdrempeliger dan tennis en daarom zo populair onder beginners en gevorderden.

Indoor cycling

Indoor cycling, is dat niet gewoon op een hometrainer trappen? Nee, het is zoveel meer dan dat! Indoor cycling is de laatste maanden aan een opmars bezig en op steeds meer sportscholen staat het op de planning. Tijdens de work-out fiets je op oppeppende muziek jezelf in het zweet. Je kunt het combineren met handige apps, virtuele routes en nog zoveel meer. Zo wordt een eenvoudige work-out een heuse belevenis.

Trampolinespringen

Natuurlijk mag trampolinespringen ook niet ontbreken in dit lijstje. Trampolinespringen is ontzettend veelzijdig, goed voor je lichaam én je geest en het is voor echt iedereen! Je kunt thuis trampolinespringen op een fitness trampoline van Flexbounce, maar je kunt ook een bezoek brengen aan één van de vele trampolineparken in Nederland om samen met vrienden of familieleden te jumpen.

HIIT

De HIIT work-out is ook in 2022 nog onverminderd populair. Een High Intensity Interval Training is een work-out met hoge intensiteit waarbij je korte trainingen doet met rust intervals. Door deze opbouw vindt er veel energieverbranding plaats en is de work-out ontzettend effectief binnen een korte trainingsduur. Je kunt HIIT ook combineren met de fitness trampoline voor een veelzijdige work-out.

Wandelen

Door al die leuke en moderne sporten zou je haast vergeten dat wandelen ook gewoon een sportieve activiteit is. Wandelen wordt steeds populairder en steeds meer jonge mensen beginnen met wandelen, zowel in de stad als in de natuur. Met activity trackers, geocaching, speurtochten, Pokemon Go en Pikmin is wandelen bovendien leuker en interactiever dan ooit.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *