5 tips voor een goede start van de dag

goede start van de dag

Voor veel mensen is het best lastig om ‘s ochtends vroeg op te staan. Het bed is zo lekker warm en de agenda voor deze dag zo vol. In bed blijven liggen lijkt dan aantrekkelijker, maar door te blijven snoozen, begint de dag wel heel gehaast. Dat kan beter! Een succesvolle dag valt of staat met een goede start. Vandaag delen wij 5 tips om jouw dag goed te laten beginnen. Daar profiteer je de hele dag van met met overzicht, meer plezier en meer energie.

#1 Was je gezicht en poets je tanden

Niet iedereen wordt ‘s ochtends even opgewekt wakker en voelt zich direct klaar voor de dag. Een goede manier om jezelf op te peppen is door je gezicht te wassen met een flinke plens koud water. Hier word je zeker een stuk wakkerder van. Geef je de voorkeur aan een frisse douche? Vooral doen! Niet iedereen houdt van ‘s ochtends douchen, maar het kan je wel flink wakker maken. Poets daarna grondig je tanden. Een frisse mond is een goed begin van de dag.

#2 Drink water

Tijdens de nacht krijgt jouw lichaam geen vocht binnen, maar verlies je wel veel vocht. Hoog tijd dus om dit vochttekort aan te vullen met een glas water. Bijkomend voordeel is dat dit ook de spijsvertering op gang brengt en kan helpen bij hoofdpijn ‘s ochtends. Lauw water, eventueel met een citroentje erin, heeft hierbij de voorkeur omdat het minder heftig is voor de maag.

#3 Doe een workout

Door de dag te beginnen met een workout, breng je jouw stofwisseling op gang en is je lijf klaar voor de dag. Dat kun je natuurlijk doen door een rondje te gaan hardlopen of een bezoek te brengen aan de sportschool, maar een eenvoudige workout thuis kan natuurlijk ook. Een yoga of pilates sessie kan overal, maar ook een korte workout op de fitness trampoline thuis brengt het lichaam flink op gang. Een bijkomend voordeel van een workout ‘s ochtends inplannen, is dat je het ‘moeten’ sporten niet meer als een obstakel beschouwt gedurende de rest van de dag. Vaak komen mensen niet aan sporten toe omdat ze er geen tijd of energie meer voor hebben aan het eind van de dag. Door de dag te beginnen met sporten, haal je dit bezwaar weg.

#4 Eet een voedzaam ontbijt

Het ontbijt is de allereerste maaltijd van de dag en wellicht wel de meest belangrijke. Na een lange nacht kan het lichaam wel wat energie gebruiken. Je doet hier tenslotte de hele ochtend mee. Allereerst is het belangrijk om überhaupt te ontbijten. Er zijn nog steeds teveel mensen die hier niet de tijd voor nemen. Dat is niet alleen onverstandig, maar ook nog eens ongezond. Daarnaast is het belangrijk om het ontbijt ook een gezonde maaltijd te maken. Een drinkontbijt voor onderweg of een broodje met zoetigheid is niet echt gezond en voedend te noemen. Neem de tijd om een gebalanceerd ontbijt samen te stellen waar jouw lichaam een goede start van de dag mee krijgt. Je zult merken dat je er echt meer energie van krijgt.

#5 Stel doelen voor de dag

Neem ‘s ochtends een moment de tijd, voor alle hectiek begint, om de dag te overzien en doelen te stellen. Door een dag met betekenis te beginnen, weet je waar de aandacht vandaag moet liggen en ben je productiever. Op deze manier weet je ook beter wat er op de agenda staat en ervaar je minder stress. Dit kun je doen door ‘s ochtends een planning op papier te zetten, maar het kan ook door de tijd te nemen voor een meditatiesessie. Het is jouw dag, dus kies waar jij je prettig bij voelt.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *