Zitten is het nieuwe roken. Kom in beweging met Flexbounce!

kantoor

Je hebt de kreet ‘zitten is het nieuwe roken‘ vast wel eens gehoord in de afgelopen jaren. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat ons overwegend zittende leven heel veel negatieve effecten heeft op de gezondheid. Het beïnvloedt onze stofwisseling, zorgt voor een toename in gewicht, het verhoogt de bloeddruk en het kan zelfs zorgen voor stress- en angstklachten. Niemand heeft echter zin om na een lange dag werken nog uren door te brengen in de sportschool. Onze levens zijn al zo druk. Maar een goede gezondheid is ook wat waard. Daarom vertellen we je in dit artikel precies wat de effecten zijn van regelmatig bewegen en geven we tips om op laagdrempelige manier in beweging te komen met Flexbounce.

kantoor

De voordelen van bewegen

Het mag duidelijk zijn dat continu achter een bureau, aan tafel en op de bank zitten onze gezondheid weinig goeds doet. Te weinig bewegen heeft een grote nadelige impact op onze gezondheid, maar regelmatig bewegen heeft ook ontzettend veel voordelen voor onze gezondheid. Zo zorgt regelmatig bewegen voor:

  • soepele spieren en gewrichten;
  • gezonde hart- en bloedvaten;
  • een goede weerstand;
  • goede mentale gezondheid;
  • minder stress;
  • minder kans op diabetes;
  • minder kans op botontkalking;
  • en minder kans op diverse soorten kanker.

Die voordelen zijn niet mis!

Kom in beweging met Flexbounce!

Maar hoe zorg je er dan voor dat je voldoende beweegt als je normaliter op kantoor de hele dag achter een bureau zit? Daar zijn allerlei oplossingen voor. Het begint al op kantoor. In plaats van de hele dag achter een bureau zitten, kun je de werkdag een stuk actiever maken door regelmatig even op te staan, staand te werken of een ommetje te maken in de pauze. Ook vergaderingen kunnen prima staand of lopend worden gedaan. Er zijn tegenwoordig zelfs stabureaus beschikbaar met een loopband om zo tijdens het werken lekker veel stappen te zetten.

Na een lange werkdag naar de sportschool is bovendien niet per se nodig als je hier geen zin in hebt. Ook na een lange dag kun je nog op allerlei manieren lekker in beweging komen. Ga bijvoorbeeld op de fiets van en naar kantoor of loop naar de supermarkt. Zet bovendien een Flexbounce fitness trampoline in de huiskamer om alle stress van de werkdagen even lekker uit het lichaam te zweten. Springen op de trampoline kan op elk gewenst moment, bijvoorbeeld tijdens het kijken van jouw favoriete programma.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *