Verbeter coördinatie en balans met behulp van de trampoline

balans en coordinatie

Trampolinespringen is topsport. Door regelmatig een workout te doen op de fitness trampoline, werk je actief aan jouw conditie en spierkracht. Maar het doet nog zoveel meer. Tijdens het trampolinespringen wordt het lichaam namelijk continu aangezet tot het vinden van evenwicht. Hierbij gebruik je heel veel verschillende spieren in het lichaam, maar ook diverse zintuigen en reflexen. Trampolinespringen is dus veel meer dan een goede workout; je traint er ook jouw coördinatie en balans mee.

Coördinatie en balans

We nemen onze zintuigen en reflexen vaak voor lief. We ruiken, voelen, proeven, bewegen en behouden ons evenwicht elke dag weer en vinden dit niet meer dan normaal. Toch is het een behoorlijke prestatie van ons lichaam om ons elke dag weer goed te laten functioneren. Vaak merken we dit pas als deze functies (deels) wegvallen. Het kan dan ook geen kwaad om deze belangrijke functies regelmatig te trainen. Coördinatie is één van onze belangrijkste motorische eigenschappen. Door middel van coördinatie kunnen we relatief eenvoudig moeilijke bewegingen uitvoeren en worden onze spieren doelgericht aangestuurd. Onze balans heeft betrekking op ons evenwichtsgevoel. Door ons evenwicht kunnen we ons bewegen in een ruimte en overeind blijven staan.

Coördinatie en balans in topsport

Zowel ons coördinatievermogen als ons evenwichtsgevoel zorgen ervoor dat we gezond en doelgericht kunnen bewegen zonder onszelf te bezeren en om te vallen. Door je het trampolinespringen eigen te maken, kom je meer in contact met jouw lichaam en leer je jouw lichaam goed te beheersen. Dat is niet alleen belangrijk bij het opbouwen van een sterk en gezond lichaam. Het dient ook als enorm voordeel bij diverse andere activiteiten en sporten. Een goede coördinatie en balans komt altijd van pas in het leven. En regelmatig trampolinespringen is een belangrijke workout voor topsporters die afhankelijk zijn van hun coördinatievermogen en balans, zoals gymnasten, surfers, dansers en boksers. Iedereen is gebaat bij een beetje extra aandacht voor onze coördinatie en onze balans.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *