Zo kun je met trampolinespringen je metabolisme een boost geven

bewegen metabolisme

Trampolinespringen is ontzettend goed voor de gezondheid. Het zorgt voor sterkere spieren, soepele gewrichten, goede vetverbranding én een beter metabolisme. En ons metabolisme is ontzettend belangrijk voor ons welzijn. Hoe ons metabolisme werkt en hoe trampolinespringen dit een flinke boost kan geven, leggen we in dit artikel uit.

bewegen metabolisme

Wat is je metabolisme?

Het metabolisme heet ook wel de stofwisseling. Het is proces van het vrijmaken van energie uit opgenomen stoffen, het gebruik van bouwstoffen in het lichaam en het afvoeren van afvalstoffen. Dit proces is continu gaande in ons lichaam zonder dat we er ons echt bewust van zijn. Hoe sneller de stofwisseling is, hoe meer calorieën er worden verbrand en hoe beter je op gewicht blijft of juist afvalt. Vaak merk je pas hoe belangrijk de stofwisseling eigenlijk is, wanneer het niet naar behoren functioneert. Factoren als leeftijd, hormonen, gewicht, lengte, spiermassa en erfelijkheid hebben allemaal hun invloed op ons metabolisme. Maar ook onze leefstijl kan flink van invloed zijn op de snelheid van het stofwisselingsproces. Regelmatig eten, voldoende slapen en regelmatig bewegen zijn allemaal factoren die kunnen bijdragen aan een goed metabolisme.

Trampolinespringen voor de stofwisseling

Regelmatig bewegen is ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. Het zorgt ervoor dat onze spieren en gewrichten soepel en sterk worden, je werkt actief aan een gezond hart en gezonde bloedvaten en het is een boost voor de weerstand. Maar ook de stofwisseling is gebaat bij regelmatig bewegen en sporten. Met sporten creëer je namelijk spiermassa. Van spiermassa is bekend dat het meer energie verbrand dan vet, zelfs wanneer het lichaam in rust is. Dit houdt jouw stofwisseling gedurende de dag actief en gezond. Maar je hoeft niet per se spiermassa te hebben om te profiteren van de voordelen van beweging. Tijdens een wandeling of een cardio work-out verbruik je ook veel energie, zowel tijdens het sporten of erna. Bijna alle inspanning die de hartslag verhoogt, zorgt ervoor dat de stofwisseling flink aan het werk wordt gezet. En dat is goed nieuws voor de gezondheid!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *