Trampolinespringen voor sterke benen

,
fitness trampoline

Trampolinespringen is een ideale sport voor jong en oud. Het is leuk om te doen én ook nog eens heel erg gezond. Door regelmatig te oefenen op de fitness trampoline, werk je actief aan een goede conditie, een gezond hart, een optimale weerstand en sterke spieren en gewrichten. Je spant je core aan, werkt aan een sterke rug en je traint de beenspieren zeer effectief. Wil jij ook werken aan sterke benen met de fitness trampoline? Lees dan zeker verder!

fitness trampoline

Het belang van sterke benen

Onze benen hebben het dagelijks zwaar te verduren. Ze dragen ons lichaamsgewicht de hele dag en we gebruiken ze voor lopen, fietsen, rennen, springen, zwemmen en autorijden. Het is dan ook heel belangrijk om onze benen in topvorm te houden. Ze zorgen voor optimale balans en stellen ons in staat om onze dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Toch komen problemen met de benen veel voor. Rusteloze benen, vermoeide benen, etalagebenen en een zwaar gevoel in de benen zijn veelgehoorde klachten en kunnen het dagelijks leven flink in de war schoppen. Eén van de meest aangeraden behandelmethoden voor deze klachten is beweging. Door de benen in beweging te houden, blijven spieren en gewrichten soepel en kunnen klachten worden verminderd of voorkomen. Doe dit, bij klachten aan de benen, wel altijd in overleg met een arts of behandelaar. Zij kunnen je optimaal begeleiden in dit proces.

De benen trainen met trampolinespringen

Met een fitness trampoline kun je actief werken aan sterke benen. Door alleen al op de trampoline te staan worden de beenspieren geactiveerd. Je werkt namelijk continu aan balans en hier zijn de beenspieren voor nodig. Door zachtjes te bouncen op de trampoline ga je vervolgens over naar de health bounce. Dit is een ideale oefening om bekend te raken met de trampoline en de spieren meer werk te geven. Ben je zelfverzekerd genoeg op de trampoline om de volgende stap te zetten? Dan kun je overgaan tot andere effectieve oefeningen op de trampoline. Je kunt bijvoorbeeld oefenen met walking of jogging, de power bounce of 2 foot jump uitproberen of jumping jacks uitvoeren. Al deze oefeningen vind je terug op het blog van Flexbounce. Dit zijn allemaal populaire sprongen op de fitness trampoline waarmee je effectief werkt aan je conditie én de beenspieren.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *