Verantwoord sporten in coronatijd

sporten

Sinds begin dit jaar staat het leven van veel mensen wereldwijd op z’n kop. Door COVID-19, oftewel het corona virus, is alles anders geworden. Veel mensen werken nu thuis, reizen met het openbaar vervoer kan alleen nog met een mondkapje op, horecagelegenheden sluiten veel vroeger en we houden allemaal anderhalve meter afstand van elkaar. Maar COVID-19 heeft nog de meeste impact op ons sociale leven. Afspreken met vrienden en familie is niet meer zo vanzelfsprekend en zelfs sporten is lastig met de huidige maatregelen. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven voor een goede weerstand. Daarom geven we vandaag graag tips voor verantwoord sporten in coronatijd.

HIIT workout

#1 Houd afstand

Dat afstand houden helpt bij het inperken van de verspreiding van het virus zal voor niemand als een verrassing komen. Maar wist je dat afstand houden tijdens het sporten nog belangrijker is? De normale 1,5 meter afstand wordt geadviseerd tijdens het sporten, maar uit onderzoek blijkt dat adem-, hoest- en niesdruppeltjes meters nadat een fietser of jogger is gepasseerd nog in de lucht kunnen hangen. Een ruimere afstand tijdens het sporten met anderen kan dus zeker geen kwaad.

#2 Sport in de buitenlucht

Door het coronavirus spenderen we veel meer tijd binnenshuis dan anders. Dat is wel zo veilig met het oog op verspreiding, maar minder goed voor onze gezondheid. Frisse buitenlucht doet ons goed en we hebben dagelijks genoeg vitamine D door zonlicht nodig. Benut dus elke kans om (veilig) te sporten in de buitenlucht.

#3 Groepsporten?

Sporten in groepsverband is momenteel toegestaan, maar wel met de nodige restricties. Zo wordt de aangeraden 1,5 meter afstand zoveel mogelijk aangehouden en wordt onnodig fysiek contact afgeraden. Daarnaast is het advies om zoveel mogelijk thuis te douchen en om te kleden en om de handen voor en na het sporten goed te wassen.

#4 Thuis sporten

De meest veilige manier om in beweging te blijven in deze tijd is door thuis te gaan sporten. Er zijn volop mogelijkheden om thuis te bewegen met behulp van apps, YouTube of online begeleiding van personal trainers. Of kom in beweging op de fitness trampoline van Flexbounce!

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *