Trampolinespringen voor een gezond hart

Moeder met zoon springen

In onze moderne maatschappij zijn hart- en vaatziekten onderdeel van de meest voorkomende aandoeningen. Dit geldt vooral onder ouderen.  Zo waren er in 2018 naar schatting maar liefst 1.648.000 mensen met hart- en vaatziekten: 895.600 mannen en 752.400 vrouwen. Een groot deel van deze hart- en vaatziekten zijn het gevolg van onze leefstijl. Ongezond eten, weinig bewegen, overgewicht en roken dragen bij aan het risico op diverse hart- en vaatziekten. Dit is echter ook goed nieuws. Want dit betekent dat we actief zelf iets kunnen doen aan het risico op het ontwikkelen van deze ziekten. Zo zijn er diverse manieren waarop regelmatig springen op de fitness trampoline kan zorgen voor een goede gezondheid van het hart. In dit artikel leggen we graag uit waarom trampolinespringen zorgt voor een gezond hart.

Moeder met zoon springen

#1 Sterke hartspier

Een sterk hart is belangrijk voor jong en oud. Trampolinespringen is een uitstekende cardio oefening. Door het springen versterk je de hartspier. Dit komt het gehele functioneren van het hart ten goede. Zo verminder je de kans op hart- en vaatziekten.

#2 Verbeterde circulatie

Tijdens het springen verbeter je de bloedcirculatie. Door het verbeteren van de bloedsomloop zorgt je voor een gezond hart en gezonde bloedvaten. Risico’s op aderverkalking en bloedstolsels in de aderen verminderen door een betere bloedsomloop.

#3 Verlaagt bloeddruk

Door de verbeterde bloedsomloop verbetert de conditie van de bloedvaten in het hele lijf. De bloeddruk wordt zo verlaagt en dit komt de algehele gezondheid ten goede. Een lagere bloeddruk is belangrijk voor het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.

#4 Verlaging cholesterol

We weten dat cholesterol een negatief effect heeft op het functioneren van ons hart en onze bloedvaten. Hoge niveaus van cholesterol kunnen bijdragen aan aderverkalking. Dit verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Door regelmatig te springen op de fitness trampoline kun je jouw cholesterolniveau actief verlagen en de verhouding tussen het goede en slechte cholesterol verbeteren.

#5 Gezond gewicht

Overgewicht vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Gelukkig kun je zelf veel doen om overgewicht te voorkomen. Door regelmatig een workout te doen op de fitness trampoline, werk je actief aan jouw conditie en blijf je in vorm. Zo verminder je (de kans op) overgewicht en het risico op hart- en vaatziekten.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *