Weer in vorm na een zwangerschap met de fitness trampoline

,
zwangerschap fitness trampoline

Een zwangerschap en bevalling heeft een flinke impact op het lichaam van de vrouw. De buik en borsten zijn groter, de hormonen gieren door je lijf, je hebt hechtingen en wonden waar je van moet herstellen, je ervaart bekkenbodemklachten, je buikspieren zijn niet meer wat ze waren en je kunt zelfs last krijgen van haarverlies. Nu claimen we niet dat springen op een trampoline dé oplossing is voor alles, maar om weer in vorm te komen na de zwangerschap en om je lekker in je vel te voelen kan de fitness trampoline zeker helpen!

zwangerschap fitness trampoline

Weg met stress en angst

Een bevalling gaat je als vrouw niet in de koude kleren zitten. Het is een levensveranderende gebeurtenis waar je de nodige spanningen van kunt hebben. En het leven met een pasgeborene is ook niet altijd kalm en ontspannen. Als gevolg hiervan kun je als moeder veel stress en angst ervaren. Gelukkig kun je jouw mentale gezondheid boosten op de trampoline. Tijdens het springen en bewegen komen er endorfines vrij. Dit gelukshormoon verlicht stress en angst.

Maak die spieren los

Als jonge moeder ben je veel tijd kwijt aan herstellen, voeden en verzorgen. Je komt maar weinig toe aan jezelf en hierdoor kun je last krijgen van spierpijn, stijfheid en lusteloosheid. Door regelmatig even te bouncen op de fitness trampoline van Flexbounce maak je al je spieren even warm en los. Hierdoor voel jij je direct beter en zit je lekkerder in je vel.

Verbeter de bekkenbodem

Je ziet het misschien niet, maar je bekkenbodem ondergaat flink wat veranderingen tijdens de zwangerschap en de bevalling. De spieren zijn verslapt, de banden zijn minder strak en de druk op de bekkenbodem neemt toe. Na de bevalling is dit niet direct weer hersteld. Hierdoor kun je vervelende klachten ervaren, zoals verzakkingsklachten, bewegingsklachten, pijn en zelfs incontinentie. Met gerichte oefeningen kun je jouw bekkenbodem versterken op de trampoline.

Werk aan je balans

Merk je dat je sinds de zwangerschap vaker tegen dingen aanbotst en struikelt? En dat dit nog steeds niet over is, zelfs nu je bent bevallen? Dat is heel logisch! Tijdens de zwangerschap is jouw lichaam compleet veranderd en hierdoor is ook de balans anders. Bovendien helpt de vermoeidheid ook niet om dit soort ongelukjes te voorkomen. Het kost tijd om je nieuwe balans te vinden en de coördinatie te verbeteren. Gelukkig kun je met de fitness trampoline uitstekend werken aan jouw balans. Alleen al staan en zacht bouncen doet wonderen voor jouw coördinatie.

Verbeter de conditie

Zwanger zijn en bevallen is topsport. Het is fantastisch en bijzonder, maar ook heel zwaar. En het heeft een flinke impact op de conditie. Na de bevalling en de herstelperiode kun je voorzichtig deze conditie weer op gaan bouwen. Neem hiervoor zeker de tijd; doe het in je eigen tempo en volg het advies van jouw arts hierin. Trainen op de trampoline kun je langzaam opbouwen en helemaal aanpassen aan jouw wensen en kunnen. Dit maakt de fitness trampoline een ideaal sporttoestel voor jou!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *