3 tips om te blijven bewegen bij slecht weer

fitness trampoline

Nu de herfst weer merkbaar in de lucht zit, kan het soms lastig zijn om onszelf te motiveren. Het is moeilijker om uit bed te stappen ‘s ochtends, op de bank zitten met een dekentje is ‘s avonds wel heel verleidelijk en we blijven liever thuis dan dat we de kou en de regen trotseren. Hoe blijf je, ondanks het herfstige weer, toch fit en vitaal? In dit artikel geven we tips om te blijven bewegen bij slecht weer.

fitness trampoline

Tip 1. Wees realistisch

In de zomer zijn veel mensen veel actiever dan in de herfst en in de winter. Het is nu eenmaal makkelijker om lang te wandelen, te zwemmen en lekker te fietsen als het zonnetje schijnt en iedereen buitenshuis te vinden is. Stel daarom de verwachtingen die je van jezelf hebt deze herfst en winter bij. Je kunt wel plannen dat je vijf keer per week naar de sportschool gaat of gaat hardlopen, maar is dit realistisch en haalbaar? Zet haalbare doelen voor jezelf om de motivatie te verhogen en teleurstelling in jezelf te voorkomen. Zo voorkom je een negatieve spiraal. Buiten de deur sporten kan weer een doel worden voor de lente en de zomer.

Tip 2. Ga binnen sporten

Raak je al ontmoedigd wanneer je door het raam naar buiten kijkt bij het aanzicht van vallende blaadjes, regendruppels en dikke jassen? Stel dan simpelweg je plannen bij. Voel je je niet verleidt tot hardlopen, fietsen of een bezoek aan de sportschool? Ga dan binnenshuis sporten om deze obstakels simpelweg te omzeilen. Ook thuis is er van alles mogelijk om fit en vitaal te blijven en te bewegen bij slecht weer. Met een hometrainer of loopband maak je flinke kilometers zonder je huis te verlaten en met een fitness trampoline werk je aan soepele spieren en gewrichten, een goede conditie en een goed humeur! Of kies jij liever voor yoga, dansen, pilates, boksen, tai chi of aerobics? Via online sportklassen, tutorials op YouTube en met een beetje eigen creativiteit kom je heerlijk in beweging op je eigen voorwaarden en in jouw eigen huis.

Tip 3. Ga samen

Als de motivatie om naar buiten te gaan om naar de sportschool te fietsen ver te zoeken is, is één simpele verleiding vaak al genoeg om de plannen over te slaan. Een leuke serie op tv, een regenbui of een zere knie kunnen net dat zetje geven om thuis te blijven en niet te gaan sporten. Omzeil dit obstakel door met een vriendin, vriend of collega af te spreken om samen te sporten. Door deze afspraak te maken, is de verleiding minder groot om de plannen om te sporten af te zeggen. Bovendien is samen sporten ook gewoon veel gezelliger!

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *