5 tips om optimaal te genieten van de zomer

zomer

De zomer is in volle gang en het zonnetje breng iedereen in vakantiesferen. Natuurlijk hebben we lang niet allemaal zomervakantie en gaan onze afspraken en verplichtingen ook in die zomermaanden gewoon door. Maar vergeet ook vooral niet te genieten. Met deze 5 tips maak je van deze zomer een topzomer!

#1 Doe rustig aan

Met dit mooie zomerweer is het natuurlijk belangrijk om vooral rustig aan te doen. We hebben vaak de neiging om van hot naar her te rennen en onze agenda’s vol te plannen, maar de zomer is hét moment om die planning uit het raam te gooien en met de voetjes omhoog in de tuin te zitten. Het is toch te warm om je te haasten.

#2 Maak tijd voor elkaar

Het hele jaar zijn we druk in de weer met ons werk, school, afspraken, sporten, evenementen en andere verplichtingen. Als we niet oppassen lopen we onszelf voorbij en komen we niet meer toe aan onszelf en onze geliefden. Maak deze zomer dus tijd voor elkaar. Onderneem iets leuks met het gezin, strijk eens neer op het strand met een fijn boek en geniet van die zwoele zomeravonden in goed gezelschap. We hebben het hele jaar nog om druk in de weer te zijn.

#3 Buiten sporten

Lekker bewegen is natuurlijk altijd fijn en geeft veel voldoening, maar er gaat natuurlijk niets boven bewegen in de buitenlucht. En het is ook nog eens heel gezond! Gelukkig kun je op allerlei manieren profiteren van het mooie zomerweer tijdens het sporten. Je kunt een stuk gaan hardlopen, deelnemen aan een les yoga in de buitenlucht of jouw fitnesstrampoline lekker buiten neerzetten om buiten te trampolinespringen. Met het zonnetje op het gezicht was sporten nog nooit zo leuk!

#4 Geniet van zomerse lekkernijen

In de zomer valt er zoveel te genieten, ook op het gebied van eten en drinken. Natuurlijk staan de terrasjes weer overal buiten en drink je de lekkerste cocktails, maar vergeet ook al het lekkere fruit niet dat nu in de winkels ligt. In de zomer is het feest voor liefhebbers van (tropisch) fruit. Heerlijke meloenen, kersen, aardbeien, frambozen, noem het maar op. Geniet ervan: je doet je lijf ook een plezier met al deze vitamines.

#5 Vitamine D boost

Voor onze gezondheid is het belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. De meeste voedingsstoffen krijgen we binnen via ons eten. Daarom is een gezond en gebalanceerd voedingspatroon ook zo belangrijk. Er zijn echter vitamines die wat hulp van buitenaf nodig hebben, zoals vitamine D. Deze vitamine zorgt voor een goede opname van calcium in ons lichaam en is dus essentieel. Wij kunnen zelf vitamine D aanmaken, maar dan wel onder invloed van zonlicht. Helaas krijgen heel veel mensen niet genoeg zon gedurende het jaar om de vitamine D op peil te houden. Vooral jonge kinderen, ouderen, mensen met een donkere huidskleur, mensen die weinig buiten komen en zwangere vrouwen wordt daarom geadviseerd om extra vitamine D te nemen. Gelukkig schijnt in de zomer de zon volop en kunnen we ons vitamine D gehalte een flinke boost geven. Zon wel veilig: een kwartiertje in de zon is al genoeg voor een flinke boost vitamine D.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *