5 belangrijke gezondheidsvoordelen van trampolinespringen

gezondheidsvoordelen trampolinespringen

Op Flexbounce schrijven we vaak over hoe goed en hoe leuk trampolinespringen eigenlijk is. Wat ons betreft is het de ideale sport voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie en ervaring. Trampolinespringen is niet alleen leuk om te doen, het biedt ook veel voordelen voor de gezondheid. Wij delen 5 belangrijke gezondheidsvoordelen van trampolinespringen die deze sport eigenlijk een must maken voor iedereen.

#1 Sterkere spieren

Zoals bij veel andere sporten train je op de fitness trampoline toch vooral de spieren. Het voordeel van trampolinespringen is echter dat je, zonder daar heel veel moeite voor te hoeven doen, heel veel verschillende spiergroepen kunt trainen. Natuurlijk werk je automatisch aan sterke benen door het springen, maar ook de core, armen, schouders, rug en billen krijgen een flinke workout. Tijdens het springen gebruik je jouw hele lichaam om balans te houden en te bewegen. Dat zie je terug in sterke spieren en een fit lichaam.

#2 Betere stofwisseling

De stofwisseling van ons lichaam zorgt voor het vrijmaken van energie uit opgenomen stoffen, het gebruik van bouwstoffen in het lichaam en het afvoeren van afvalstoffen. De stofwisseling is een continu proces, maar je kunt op diverse manieren jouw stofwisseling verbeteren. Bij fysieke inspanning zal de stofwisseling harder werken en door de opbouw van spiermassa verbrand je, ook in rust, meer energie. Door regelmatig te springen op de fitness trampoline werk je dus actief aan een betere stofwisseling.

#3 Soepele gewrichten

Om je gewrichten soepel te houden, is het belangrijk om in beweging te blijven. Tijdens het trampolinespringen train je diverse spieren en gewrichten zonder deze te overbelasten. Dat maakt trampolinespringen een ideale sport voor mensen die, door een blessure of door een aandoening, hun gewrichten moeten ontzien, maar wel willen trainen.

#4 Betere vetverbranding

Ons lichaamsvet voorziet ons van de nodige energie om onze dagelijkse activiteiten te doen en hoe meer we ons inspannen, hoe meer van deze energie we nodig hebben. Om onze vetverbranding een boost te geven, is het dus belangrijk om in beweging te komen en de hartslag en ademhaling omhoog te brengen. Dit kan heel effectief door middel van een HIIT-training, maar ook bijvoorbeeld door een cardiotraining of een reeks spieroefeningen.

#5 Betere stemming

Als je niet zo lekker in je vel zit, is bewegen vaak het laatste waar je aan denkt. Toch is op die momenten bewegen juist zo belangrijk. Door regelmatig te oefenen op de fitness trampoline, werk je aan een betere stemming. Dit komt door de aanmaak van endorfine tijdens het bewegen, maar ook doordat je tijdens het sporten vaak je zorgen en spanning kunt vrijlaten.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *