Zo kan trampolinespringen helpen bij lage rugpijn

fitness trampoline

Heel veel mensen kampen dagelijks met rugpijn. Dit kan pijn aan de bovenrug zijn of een uitstralende pijn bij de schouderbladen, maar één van de meest gehoorde klachten is lage rugpijn. Deze rugpijn is erg vervelend en kan het dagelijks leven flink verstoren. Maar wat kun je doen bij deze klacht? In dit artikel vertellen we je alles over lage rugpijn en hoe trampolinespringen hierbij kan helpen.

fitness trampoline

De oorzaken van lage rugpijn

Wanneer we het hebben over lage rugpijn wordt meestal gedoeld op een vervelend gevoel in de onderrug. Deze pijn kan variëren van persoon tot persoon in intensiteit en gevoel. Sommige mensen ervaren een brandende, zeurende of stekende pijn die aanhoudend aanwezig is. Andere mensen ervaren juist een scherpe pijn bij een verkeerde houding of beweging.

Lage rugpijn is een veelvoorkomende klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Voor je op zoek gaat naar een behandeling of begint met sporten is het dus erg belangrijk om erachter te komen wat de oorzaak is van jouw pijn. De rugpijn kan namelijk het resultaat zijn van overbelasting, een slechte houding of een blessure. Maar de pijn kan ook een indicatie zijn van een achterliggende aandoening, zoals artritis, osteoporose of een hernia. Bezoek dus altijd een dokter, vooral als de pijn blijft aanhouden of verergert.

Wat doen bij lage rugpijn?

Beweging kan bij lage rugpijn echt uitkomst bieden. Door voorzichtig en met mate te bewegen houd je de spieren en gewrichten soepel, warm je het lichaam op en werk je aan een betere conditie. Een goede sport bij deze klacht is trampolinespringen op de fitness trampoline. De fitness trampoline maakt namelijk gebruik van de zwaartekracht en is een low impact work-out. Zo werk je aan de mobiliteit en flexibiliteit van je lichaam zonder de onderrug onnodig extra te belasten.

Een ander voordeel van de fitness trampoline is dat het actief kan bijdragen aan het herstelproces van de spieren. Door te trainen op de trampoline wordt de bloedsomloop flink in werk gezet en wordt de zuurstoftoevoer naar de spieren verhoogt. Zo worden ontstekingen in het lichaam vermindert en krijgt het lichaam meer kans om actief te herstellen.

Om het meeste baat te hebben van de fitness trampoline bij lage rugpijn is het belangrijk om de work-out langzaam op te bouwen. Begin met een simpele health bounce om je balans te vinden en bekend te raken met de trampoline. Vanuit daar kun je, binnen jouw eigen kunnen, de oefeningen uitbreiden. Focus hierbij vooral op een goede techniek en balans voor het beste resultaat. Overleg eventueel met een fysiotherapeut zodat je de best mogelijke oefeningen doet voor jouw specifieke klachten.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *