Dit zijn dé sporttrends van 2021

workout

2021 is alweer een paar maanden oud en alhoewel dit jaar er heel anders uitziet dan alle voorgaande jaren, gaat het dagelijks leven gewoon door. Voldoende bewegen blijft ook dit jaar onverminderd belangrijk. Misschien is sporten zelfs wel belangrijker dan ooit! Omdat we minder vaak buitenshuis komen, is extra bewegen juist belangrijk. En wist je dat sporten kan helpen bij het verbeteren van de stemming? Wij delen daarom dé sporttrends van 2021 met jullie. Welke is jouw favoriet?

workout

#1 De thuisgym

De sportscholen zijn al een tijdje gesloten en het ziet ernaar uit dat het nog wel even zal duren voordat we onze reguliere sportgewoontes weer kunnen oppakken. Om deze reden hebben flink wat mensen hun eigen thuisgym gecreëerd. Dit is trouwens makkelijker dan het lijkt. Met een stevige mat, wat weerstandsbanden en een aantal gewichten kom je al een heel eind.

#2 Rebounding

Toen we kinderen waren was trampolinespringen al favoriet. Waarom zou dat anders moeten zijn nu we volwassen zijn? Springen op de fitness trampoline, ook wel rebounding genoemd, is ontzettend leuk én een heel erg goede workout. En omdat je de fitness trampoline overal kunt gebruiken, mag deze sport niet ontbreken in het lijstje van sporttrends in 2021.

#3 Virtuele trainingen

Veel sportscholen en trainers hebben hun activiteiten verschoven naar de online wereld om zo toch hun klanten te kunnen bereiken. Dit maakt het ontzettend makkelijk om allerlei sporten en workouts gewoon vanuit je eigen woonkamer te proberen. Kijk zeker eens op YouTube, Instagram of TikTok om jouw nieuwe favoriete workout te vinden.

#4 Wandelen

Een frisse neus halen én lekker bewegen? Ideaal! Wandelen is al jaren aan het groeien in populariteit en in 2021 is het populairder dan ooit. En gelukkig heb je nagenoeg overal in Nederland de gelegenheid en ruimte om volgens de voorschriften lekker te wandelen.

#5 Yoga

Yoga is natuurlijk al jaren een grote favoriet in Nederland. En dankzij populaire online yoga instructeurs als Yoga With Adriene, The Fat Yogis en EkhartYoga kun je yoga ook gewoon vanuit je eigen woonkamer beoefenen. Yoga past ook helemaal in de trend van mindful sporten die ook in 2021 doorzet.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *