Hoe gebruik je de springsteun van jouw trampoline?

trampoline workout billen

Als je een fitness trampoline van Flexbounce hebt aangeschaft, ontvang je automatisch een springsteun bij jouw pakket. Deze springsteun is een waardevolle toevoeging aan jouw trampoline en kan de nodige ondersteuning bieden bij oefeningen, rebound sessies en wanneer je bekend raakt met het springen op een trampoline. Maar hoe kun je de springsteun van jouw trampoline optimaal gebruiken? Wij leggen het uit in dit artikel.

trampoline workout billen

De springsteun van een trampoline

De springsteun van de trampoline, ook wel de handle bar genoemd, is een essentieel onderdeel van de fitness trampoline. Vooral beginners en mensen die springen op de trampoline spannend vinden, kunnen veel steun hebben van deze steun. De springsteun wordt gemonteerd aan de rand van de fitness trampoline. Hij zit hierdoor niet in de weg, maar is zo wel altijd binnen handbereik. Het evenwicht van de trampoline wordt er bovendien niet door verstoord.

Wanneer de springsteun gebruiken

Als je een fitness trampoline bestelt bij Flexbounce ontvang je de springsteun automatisch bij het pakket. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden en je hoeft deze dus niet apart te bestellen. Of je de springsteun wilt gebruiken is helemaal optioneel. Je kunt deze monteren, maar je kunt het ook achterwege laten. Wij raden het gebruik van de springsteun zeker aan in de volgende gevallen.

Beginnende trampolinespringers

Als je net begint met trampolinespringen kan het lastig zijn om je evenwicht te vinden en stabiel op de trampoline te staan. Beginners zullen de eerste paar keer op de trampoline vooral bezig zijn met het oefenen van hun balans. De springsteun kan hier zeker steun bij bieden. Je hebt houvast wanneer je onvast staat en het vergroot het zelfvertrouwen. Voor je het weet heb je de springsteun niet eens meer nodig!

Ouderen

Trampolinespringen is voor iedereen en voor elke leeftijd! Of je nu 6, 16 of 66 bent: trampolinespringen is een ontzettend leuke manier om in vorm te blijven. Toch snappen we dat springen op een trampoline wat spannend kan zijn op hogere leeftijd. De springsteun biedt ondersteuning wanneer dit nodig is en zorgt voor stabiliteit tijdens het bouncen.

Mensen met een handicap of blessure

Een fitness trampoline is ideaal voor het soepel houden van spieren en gewrichten en het veilig bewegen bij een blessure. Je kunt tenslotte zelf de belasting, de frequentie en de intensiteit bepalen. Heb je een handicap of blessure waardoor je wel wat extra steun kunt gebruiken? Dan is de springsteun ideaal om te monteren op de fitness trampoline.

Intensieve en snelle workouts

Als je al bedreven bent op de fitness trampoline kun je helemaal uit je dak gaan met een snelle en zeer intensieve workout. Snelle sprongen, moeilijke manoeuvres en krachtige bewegingen maken de oefeningen nog intensiever en om stabiliteit en veiligheid te garanderen, kunnen wij het gebruik van ondersteuning van harte aanbevelen.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *