5 tips om fit het nieuwe jaar in te gaan

fit nieuwe jaar

Het is bijna niet te geloven dat 2021 al ten einde loopt. Nu de laatste dagen van het jaar aanbreken, is het tijd om vooruit te kijken. Wat worden de goede voornemens van het nieuwe jaar? Voor veel mensen staat gezonder leven hoog op het lijstje. Men wil graag gebalanceerd eten, meer rust nemen en meer bewegen. Om je te helpen bij dit doel geven wij in dit artikel 5 tips om fit het nieuwe jaar in te gaan. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk.

fit nieuwe jaar

Tip 1. Maak een concreet plan 

Het idee om meer te bewegen in het nieuwe jaar is natuurlijk een fantastisch voornemen, maar zonder een concreet plan wordt het vaak niet meer dan dat: een voornemen. Om ideeën en wensen om te zetten in daden is een concreet plan nodig. Ga er eens goed voor zitten en bedenk wat je precies bedoelt met meer bewegen. Wil je dagelijks wandelen? Liever twee keer per week hardlopen? Of juist elke dag een work-out op de fitness trampoline doen? Probeer het plan zo concreet mogelijk te maken zodat je echt een doel hebt om aan te werken en weet wat je moet doen om je goede voornemen waarheid te maken.

Tip 2. Kies een sport die bij je past

Als je meer wilt bewegen, is het belangrijk om iets te doen waar je enthousiast over bent. Als je dagelijks wilt gaan hardlopen, maar je hebt een hekel aan rennen, zul je het voornemen echt niet lang volhouden. Kies daarom, om je doelen te bereiken, een sport die goed bij je past en waar je plezier in hebt. Zo wordt het voornemen veel makkelijker om vol te houden.

Tip 3. Maak het zo makkelijk mogelijk

Nu je jouw plan concreet hebt, is het zaak om de goede voornemens zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Je zult vast niet altijd zin hebben om in beweging te komen, maar als je dan ook nog allerlei obstakels ervaart, zakt de moed je al snel in de schoenen. Maak het sporten dus heel toegankelijk en makkelijk voor jezelf. Leg de sportschoenen klaar, zet de fitness trampoline in de kamer en plan echt tijd op een dag in om te bewegen.

Tip 4. Motiveer jezelf

Hoe leuk je het sporten ook vindt, er zal zeker een moment komen dat je er even geen zin in hebt of niet meer gemotiveerd bent. Dat is heel normaal en niets om je zorgen over te maken. Het is dan wel belangrijk om de motivatie terug te vinden en vol te houden. Daarom is het belangrijk om technieken te vinden om jezelf te motiveren. Luister naar een motiverende podcast, maak afspraken met een trainingsmaatje, maak concrete doelen om naartoe te werken of stel een beloning voor jezelf in. Zo werk je naar iets toe en heb je de ondersteuning die je nodig hebt als het even niet meer zo makkelijk gaat.

Tip 5. Deel je voortgang

Jouw voortgang in het nieuwe jaar is best iets om trots op te zijn. Aarzel dan niet om dit te delen met jouw familie, vrienden, collega’s en kennissen. Deel jouw hardlooptijden vol trots op social media, vertel je partner alles over jouw work-outs en maak video’s van jouw progressie in hoelahoepen of yoga. Je mag trots zijn op jezelf!

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *