Beter stabiliteit door trampolinespringen

trampolinespringen tegen botontkalking

Eén van de meest veelgehoorde klachten onder ouderen is de afname van stabiliteit. Veel ouderen staan niet meer zo zeker op hun benen. Vallen is als gevolg daarvan een veelvoorkomend probleem. Deze valpartijen leiden vaak tot blessures, ziekenhuisopnames en blijvend letsel. Uit onderzoek is gebleken dat dat er jaarlijks 108.000 mensen van 65 jaar of ouder op de Eerste Hulp belanden door valpartijen en 74.900 personen daarvan kampen met ernstig letsel. De meest veelvoorkomende klachten na een valpartij zijn een heupfractuur, een polsfractuur en licht hersenletsel. Het verbeteren van het evenwicht en stabiel op de benen staan is dus erg belangrijk, maar hoe werk je hieraan? Trampolinespringen kan uitstekend helpen bij het verbeteren van de stabiliteit.

trampolinespringen tegen botontkalking

Beter stabiliteit

Veel valpartijen en klachten rondom verminderde stabiliteit vinden plaats onder ouderen. Het is daarom belangrijk dat er binnen deze groep wordt gewerkt aan een oplossing voor dit veelvoorkomende probleem. Er zijn diverse manieren waarop zorgverleners, thuiszorgmedewerkers en familieleden hulp verlenen bij deze problematiek. Zo maken veel ouderen gebruik van een wandelstok of een rollator. Een andere veelgebruikte oplossing is het alarmsysteem. Een alarmsysteem biedt uitkomst wanneer er snel hulp nodig is en kan zowel op het lichaam worden gedragen als in huis worden geplaatst. Hierdoor kan er snel hulp worden ingeschakeld in geval van nood. Maar er zijn ook volop mogelijkheden om de stabiliteit fysiek te verbeteren. Regelmatig bewegen en vertrouwen opbouwen in het lichaam spelen hierbij een belangrijk rol.

Hoe kan trampolinespringen bijdragen?

Door regelmatig te oefenen op de Flexbounce trampoline kun je op diverse manieren werken aan de stabiliteit en het verminderen van valpartijen. Door eenvoudigweg te bouncen op de trampoline werk je al actief aan stabiliteit en coördinatie. Daarnaast werk je aan sterkere botten en spieren door de oefeningen op de trampoline. Dit alles geeft een beter gevoel van controle over het lichaam en hierdoor neemt niet alleen de angst voor vallen af, maar ook de daadwerkelijke kans op valpartijen. En de trampoline is ontzettend toegankelijk. Je bepaalt zelf de intensiteit van de oefeningen én je kunt jouw trampoline zelfs voorzien van een springsteun voor extra zekerheid en balans.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *