Effectieve oefeningen op de fitness trampoline bij pijnlijke knieën

trampolinespringen tegen botontkalking

Een trampoline in huis is leuk voor het hele gezin. Het geeft je de mogelijkheid om de meest uiteenlopende work-outs te doen en de kinderen kunnen zich uitleven en hun energie kwijt. Maar ook als je op zoek bent naar een iets minder uitbundige work-out, bijvoorbeeld door een blessure of pijnklachten, is de fitness trampoline een uitkomst. Met de fitness trampoline kun je namelijk op een laagdrempelige manier met weinig belasting toch werken aan de gezondheid. En juist met fysieke klachten, zoals pijnlijke knieën, is in beweging blijven zo belangrijk. Door regelmatig en verantwoord te bewegen, blijft het lijf sterk en soepel. Dit bevordert de algehele gezondheid en kan bijdragen aan een vermindering van klachten en zelfs een herstel van de klachten. Daarom zijn deze oefeningen op de fitness trampoline ideaal bij klachten aan de knieën en zelfs tijdens het revalidatieproces.

Goede oefeningen bij pijnlijke knieën

Pijnlijke knieën kunnen allerlei oorzaken hebben. De pijn kan het gevolg zijn van een blessure, maar ook komen door spier- of gewrichtsproblemen, artrose of reuma. De behandeling bij elke aandoening verschilt, maar het is altijd belangrijk om goed en verantwoord in beweging te blijven. De fitness trampoline biedt de mogelijkheid om een work-out te doen met weinig impact op de knieën zodat je de klachten kunt verbeteren in plaats van dat ze verergeren. Met deze oefeningen voor op de fitness trampoline werk je op een veilige manier aan jouw gezondheid en herstel.

Health bounce

De health bounce is een belangrijke basisbeweging op de fitness trampoline die voor iedereen geschikt is. Je neemt plaats op de trampoline en staat met de voeten uiteen en parallel aan elkaar. De knieën zijn licht gebogen. Je neemt een ontspannen maar actieve houding aan en begint zachtjes op de trampoline te bouncen. Hierbij komen de voeten niet van de trampoline af. Deze oefening maakt je vertrouwd met de trampoline terwijl je werkt aan balans, houding en kracht. Een goede video uitleg van de health bounce vind je hier.

Health bounce op één been

Als je de health bounce goed onder de knie hebt, kun je de oefening bemoeilijken door deze uit te voeren op één been. Blijf de regelmatige bounce doen, maar trek één been in. Zo wordt de oefening zwaarder en werk je nog meer aan balans. Vergeet niet van been te wisselen.

Bounce and tap

Terwijl je het tempo en de techniek van de health bounce aanhoudt, kun je de oefening nog verder uitbreiden door te steunen op één been en het andere been een stap naar de zijkant te laten doen, naar de rand van de trampoline. Tap met de tenen de rand aan en beweeg weer terug. Houd het gewicht vooral op het been dat op zijn plaats blijft, blijf bouncen, en breng het andere been naar buiten en weer naar binnen. Wissel daarna van been.

Squats

De trampoline leent zich ook uitstekend voor het doen van squats. Een goede squat doe je door de voeten uit elkaar te zetten op schouderbreedte en door de knieën te zakken. Let er hierbij op dat je de billen naar achteren brengt alsof je op een stoel gaat zitten. Laat de knieën vooral niet voorbij de tenen komen. Het is een supereffectieve oefening voor het trainen van de benen én de billen.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *