5 redenen waarom de fitness trampoline voor kinderen ideaal is

,
fitness trampoline springen

We schrijven op Flexbounce regelmatig over de enorme gezondheidsvoordelen van de fitness trampoline voor vrouwen én mannen. Zo werk je, door regelmatig gebruik te maken van de fitness trampoline, onder andere aan soepelere en sterke spieren en gewrichten, een betere stofwisseling, effectievere vetverbranding en een betere conditie. Maar wist je dat de fitness trampoline voor kinderen ook ideaal is?

Zo goed is de fitness trampoline voor kinderen

 

Springen is gezond

Springen en oefeningen doen op de trampoline zijn niet alleen gezond voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. Alle positieve effecten die volwassenen ervaren, zijn ook van toepassingen op kinderen. Door de fitness trampoline voor kinderen beschikbaar te stellen, werken kinderen op een leuke manier aan hun conditie en aan soepele en sterke gewrichten en spieren.

Energie kwijt kunnen

Kinderen zijn van nature al energiek. Vaak worden kinderen onrustig en druk wanneer ze te lang binnenshuis zitten en niet lekker kunnen bewegen. Met een fitness trampoline in huis kunnen de kinderen altijd hun energie kwijt.

Springen bij ADHD

ADHD is een veelvoorkomende diagnose onder kinderen. Deze aandachtstekort-hyperactiviteitsstoornis zorgt voor concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit en dit heeft een grote invloed op het dagelijks functioneren van de kinderen. Bij ADHD is overtollige energie een veelgehoord probleem. Door te beschikken over een fitness trampoline, kunnen kinderen op de momenten dat het hun uitkomt, even hun energie kwijt. Daarnaast hebben kinderen met ADHD vaak moeite met helder nadenken door een dopaminetekort in de hersenen. Trampolinespringen helpt om het geheugen te verbeteren en stress bij kinderen te verlichten.

Bewegen is leuk

Door kinderen al vanaf jonge leeftijd op speelse manieren te laten bewegen, ontdekken ze dat bewegen bovenal gewoon ontzettend leuk is. Dit legt een goede basis voor de gezondheid in de toekomst omdat bewegen altijd belangrijk is binnen een gezonde lifestyle. Hoe eerder kinderen dit ontdekken, hoe beter het is.

Heb plezier

Laten we vooral niet vergeten dat trampolinespringen ook gewoon ontzettend leuk is. Het is niet voor niets dat de meeste speeltuinen meerdere trampolines hebben voor de kinderen. Nu hoef je niet eens meer met de kinderen naar een speeltuin of pretpark om ze te laten trampolinespringen. Dit doen ze voortaan gewoon in hun eigen huis of tuin.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *