5 tips om je houding te verbeteren

houding verbeteren

We horen tegenwoordig veel over het belang van een goede houding tijdens het werken en het lopen. Steeds meer mensen kampen met lichamelijke klachten door een slechte houding. Vooral het werken achter de computer is een grote boosdoener. Veel mensen zitten gebogen achter hun bureau, uren achter elkaar, met de benen gekruist en de nek gebogen. Na ons werk staan we te wachten op de trein. De nek nog steeds gebogen, maar nu over ons telefoonscherm. Dit alles brengt de nodige klachten met zich mee die maar moeilijk verholpen kunnen worden als we onze houding niet aanpakken. Daarom geven wij vandaag tips om de houding te verbeteren.

houding verbeteren

Het belang van een goede houding

Waarom is een goede houding eigenlijk zo belangrijk? Kunnen we niet gewoon zitten, staan en lopen zoals we gewend zijn? Het antwoord is: nee. Een slechte houding heeft helaas heel veel nare consequenties voor onze gezondheid. Een verkeerde houding tijdens het lopen of zitten kan al snel leiden tot een pijnlijke rug, nek of schouders. Bij een langdurig verkeerde houding kunnen deze klachten van chronische aard worden. Daarnaast stimuleert een goede houding juist de bloedsomloop, de ademhaling en het energieniveau. Genoeg redenen dus om te werken aan een goede houding.

De houding verbeteren

Er zijn tal van manieren en oefeningen om de houding tijdens het zitten, staan en bewegen te verbeteren. Met deze tips werk je gedurende de dag effectief aan het verbeteren van de houding.

Schouderrol

Zelfs met een baan achter een bureau kun je nog op elk moment van de dag werken aan de houding. Neem bijvoorbeeld elke 2 uur de tijd voor een paar oefeningen achter de computer. De schouderrol is bijvoorbeeld een effectieve oefeningen om de spieren los te maken en te verstevigen.

Neem pauze

Het is ontzettend slecht voor onze houding, en onze ogen en concentratie, om uren achtereen achter het bureau te zetten. Neem daarom elk uur even 10 minuten pauze om de benen te strekken en wat oefeningen te doen. Je lijf zal je dankbaar zijn.

Zet je voeten op de grond

Veel mensen zitten met hun benen gekruist of steunend op hun hakken of tenen. Dit doet de bloedsomloop in de benen weinig goeds en stimuleert een verkeerde houding. Denk er zo vaak mogelijk aan om de voeten recht op de grond te zetten. De houding wordt er direct beter van.

Trampolinespringen

Maak van trampolinespringen jouw nieuwe favoriete sport. Door regelmatig te bouncen op de fitness trampoline werk je zonder enige moeite aan een betere houding. Je traint tijdens het springen namelijk de core spieren. Een sterke core zorgt er bijna automatisch voor dat je een betere houding krijgt.

Loop op de juiste manier

Iedereen loopt op zijn of haar eigen manier, maar niet elke manier is even gezond. De juiste manier om te lopen is door recht naar voren te kijken en te bewegen vanuit de heupen. Houd het lichaam recht en zwaai de armen tijdens het wandelen voor balans.
Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *