Tips voor een sportieve vakantie in eigen land

sportieve vakantie

Dit jaar ziet de zomervakantie er voor heel veel mensen anders uit dan ze wellicht hadden gedacht. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen fijne zomer kunnen beleven. Ook in ons eigen land is namelijk heel veel te ontdekken. Nederland heeft een zeer gevarieerd landschap, een groot cultureel aanbod, ontzettend veel leuke restaurants en cafés én heel veel mogelijkheden om lekker in beweging te komen. Voor een sportieve vakantie hoef je echt niet de Mont Ventoux op te fietsen, te hiken door de Ardennen of op surfvakantie in Spanje. Wij delen de beste tips voor een sportieve vakantie in eigen land.

sportieve vakantie

Wandelen

Nederland is een prachtig land om al wandelend te ontdekken. Door het hele land zijn er wandelroutes uitgestippeld door natuurgebieden, steden en langs kusten. Zo mis je geen enkele bijzondere plek in ons eigen landje. Op Wandelnet vind je een overzicht van een heleboel mooie wandelroutes door Nederland.

Watersport

Heb je Nederland eigenlijk wel eens beleefd vanaf het water? Als je houdt van watersport dan is er in Nederland ontzettend veel te beleven. Je kunt per zeilboot het hele land verkennen, maar er zijn ook volop mogelijkheden om te kanoën of kayakken, te waterfietsen of zelfs te waterskiën. Ontdek wat er bij jou in de buurt te beleven is of boek een verblijf bij een meer of rivier voor een groot aanbod aan watersport.

Fietsen

Ons land is natuurlijk hét fietsland bij uitstek. Er is geen plekje in Nederland dat niet bereikbaar is per fiets en daar kun jij je voordeel mee doen. Stap op de fiets en ontdek eens een nieuw gebied in ons land. Op Nederland Fietsland vind je een overzicht van diverse fietsroutes in ons land.

Paardrijden

Heb jij je altijd al eens in het wilde westen willen wanen? Of zijn jouw kinderen gek op paardrijden? Dan kun je, gewoon in Nederland, een heuse paardrijtocht maken. Door het hele land zijn er locaties te vinden die paardrijden in de natuur mogelijk maken. Onder begeleiding ontdek je zo op heel bijzondere wijze het Nederlandse landschap.

Wadlopen

Een groot deel van ons land ligt aan zee, maar hoeveel weet jij eigenlijk van onze kust? Waag je eens aan een wadwandeling en ontdek het wad bij laag water. Je kunt zelfs tijdens zo’n wandeling de oversteek maken van het vaste land naar één van de waddeneilanden!

Trampolinespringen

Heb je liever een sportieve vakantie vanuit jouw eigen huis? Dan kan dat natuurlijk ook! Met een fitness trampoline in huis kun je op elk gewenst moment een workout doen en deze zo licht of zo zwaar maken als jij zelf wilt. Ben je een beginner op de fitness trampoline? Dan kunnen wij deze oefeningen voor beginners van harte aanraden. Ben jij al gevorderd? Dan raden we deze oefeningen voor gevorderden aan.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *