Zo kan trampolinespringen helpen bij stress

ontspannen

Iedereen heeft wel eens last van spanning of stress. Een verhuizing, een examen, ruzie, werkdruk, ziekte, drukte: het zijn allemaal redenen van toegenomen spanning. Stress is onderdeel van het leven en af en toe wat meer spanning kan geen kwaad. Maar aanhoudende druk is een groot probleem is deze prestatiegerichte maatschappij. Steeds meer mensen kampen met chronische spanning. Met alle gevolgen van dien. Daarom willen wij graag laten zien hoe je stress kunt verminderen met behulp van trampolinespringen.

ontspannen

Wat is stress?

We ervaren allemaal wel eens spanning, maar wat verstaan we eigenlijk onder stress? Het is een populair woord voor de ervaring van spanning of druk. Dit kan allerlei oorzaken hebben en dit verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen zijn bovendien gevoeliger voor druk dan anderen. Een beetje spanning hoort bij het dagelijks leven en kan geen kwaad. Het kan zelfs gunstig zijn omdat het de alertheid en prestaties kan verhogen. Maar aanhoudende of terugkerende stress is een heel ander verhaal.

Chronische stress is een steeds groter probleem in onze maatschappij. En met alle gevolgen van dien. Spanning brengt je lichaam namelijk in een staat van fight or flight: vechten of vluchten. Je bloeddruk gaat omhoog, de hartslag stijgt, je spieren spannen zich aan, de ademhaling versnelt, het zweet breekt je uit en de spijsvertering wordt vertraagd. Op korte termijn is dit effectief, maar op lange termijn heeft dit verstrekkende gevolgen voor ons welzijn, zowel fysiek als mentaal. Veelgehoorde ‘vage’ klachten die het resultaat zijn van stress zijn onder andere hoofdpijn, hartkloppingen, slapeloosheid, spierpijn, maag- en darmklachten, angst, vergeetachtigheid en huidklachten. Op de lange termijn kunnen de klachten zelfs nog ernstiger worden omdat je door aanhoudende stress ook vatbaarder bent voor allerlei ziektes.

Spanning verlichten door bewegen

Veel mensen denken bij ontspanning niet direct aan lichaamsbeweging. Toch is bewegen ontzettend belangrijk bij het verlichten van spanning. Doktoren raden lichaamsbeweging zelfs dringend aan bij allerlei spanningsgerelateerde klachten. Door te bewegen worden de spieren soepeler gemaakt en wordt spanning direct verminderen. Tijdens het sporten maak je bovendien endorfines aan. Dit hormoon zorgt voor een gelukkig en kalm gevoel. Trampolinespringen is één van de beste manieren om in beweging te komen en zo spanning te verlichten. Springen op de fitnesstrampoline zorgt namelijk ook voor een betere bloedcirculatie en soepele spieren en gewrichten. Dit helpt allemaal bij het verminderen van stress en spierspanning. Bounce away!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *