Een effectieve 5 minuten workout op de fitness trampoline

gezondheidsvoordelen trampolinespringen

We willen allemaal wel in vorm komen en blijven, maar de tijd vinden om te sporten blijft altijd een uitdaging. Gelukkig kun je met een fitness trampoline in huis altijd wel een momentje vinden om, tussen de bedrijven door, even een snelle workout te doen. Met deze effectieve 5 minuten workout werk je effectief aan de conditie, flexibiliteit en sterke spieren en gewrichten in slechts 5 minuten per dag!

gezondheidsvoordelen trampolinespringen

#1 Health bounce

Een workout op de trampoline begint vaak met de eenvoudige health bounce. Dit is een belangrijke basisbeweging die echt voor iedereen geschikt is. Je staat op de trampoline met de voeten uiteen en parallel aan elkaar. De knieën zijn licht gebogen. Je neemt een ontspannen maar actieve houding aan en begint zachtjes op de trampoline te bouncen. Hierbij komen de voeten niet van de trampoline af. Deze oefening maakt je vertrouwd met de trampoline terwijl je werkt aan balans, houding en kracht. Een goede warming-up dus. Begin met de health bounce en houd dit ongeveer 1 minuut vol.

#2 Jogging

Als je eenmaal een beetje warm bent, kun je het tempo opvoeren en beginnen aan walking of jogging op de trampoline. Je tilt je voeten op en maakt een loopbeweging waarbij je de armen zwaait. Als je de knieën iets hoger optilt, wordt de oefening zwaarder. Houd deze oefening zo’n 30 seconden tot 1 minuut vol.

#3 Jumping jacks

Jumping jacks zijn vaak onderdeel van een fitnessroutine en dat is op de trampoline niet anders. Bij een Jumping Jack spring je op en neer terwijl je de armen en je benen spreid en sluit. De oefening is flink zwaar en is een goede training van de core. Vanwege de intensiteit is 30 seconden genoeg voor deze oefening.

#4 Twist bounce

De twist bounce is een eenvoudige, maar effectieve, oefening die ook flink de core traint. Je springt met twee voeten tegelijkertijd en draait daarbij telkens je onderlichaam naar links en naar rechts. Blijf wel vooruit kijken. Houd de twist bounce zo’n 30 seconden tot 1 minuut vol.

#5 Power bounce

Ook bij de power bounce spring je met twee voeten tegelijkertijd op de trampoline. Bij deze oefening geef je flink wat kracht waardoor de sprong erg intensief wordt. Eenvoudig gezegd spring je op de trampoline en trek je bij de sprong je knieën zo ver mogelijk omhoog. Houd dit zo’n 30 seconden vol.

#6 Health bounce

Een cooling down na deze intensieve oefeningen van de 5 minuten workout is belangrijk. Daarom sluiten we de routine af met de health bounce. Neem hier de tijd voor en zorg ervoor dat de hartslag weer daalt en het lichaam weer tot rust komt.

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met oefeningen tijdens deze 5 minuten. Gebruik deze tips voor als opstapje en voeg je eigen favoriete oefeningen toe om het maximale te halen uit die 5 minuten per dag!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *