10 supereffectieve oefeningen voor een strakke buik

buikspieroefeningen

Regelmatig sporten is goed voor iedereen. Het zorgt voor een gezond hart, een goede conditie, soepele spieren en gewrichten en het verkleint de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, borst- en darmkanker en diverse andere ziektes. Daarnaast werk je, door regelmatig te sporten, aan een strak lichaam en dat is voor veel mannen en vrouwen ook een belangrijk doel. Daar delen wij graag populaire en effectieve oefeningen voor. Eerder deelden we al 10 oefeningen voor stevige billen en vandaag delen we 10 supereffectieve oefeningen voor een strakke buik. Deze oefeningen kun je gewoon op de grond doen, maar zijn veelal ook goed te combineren met een work-out op de fitness trampoline.

#1 Crunches

Crunches zijn wellicht wel de meest bekende (en meest gehate) buikspieroefeningen ooit. Omdat veel mensen de oefening niet helemaal goed uitvoeren, kan het leiden tot pijn in de nek. Let dus goed op de houding en welke spieren worden aangespannen tijdens de oefening voor maximaal effect. De oefening voer je liggend op je rug uit. Je trekt je knieën op en plaatst de voeten plat op de grond. Plaats de handen achter je hoofd en je brengt je schouders van de grond en de borst omhoog. Trek hierbij niet aan de nek en houd je hoofd recht.

#2 Bicycle crunch

Deze oefening voer je liggend op de grond uit. Til de schouders van de vloer en trek je knieën om en om op. Breng de schouder richting de tegenovergestelde knie en wissel dit af. Hiermee train je zowel de rechte als de schuine buikspieren.

#3 Plank

De plank is een klassieker, maar daarom niet minder effectief. Je staat op de onderarmen en tenen en houdt de rug recht. Houd dit zo lang mogelijk vol terwijl je de buikspieren aanspant. Met deze oefening train je niet alleen de buikspieren, maar ook de benen en billen.

#4 Mountain climber

Bij de tips voor strakke billen werd deze oefening ook al genoemd. De mountain climber is veelzijdig en effectief. Je begint de oefening in plankhouding. Je trekt je knie op naar de elleboog en beweegt deze weer terug. Vervolgens wissel je van been en zo herhaal je dit van been naar been in rap tempo. Zo lijkt het alsof je aan het klimmen bent.

#5 Leg raise

Deze oefening is erg toegankelijk en effectief voor de lage buikspieren. Je ligt op de grond met de benen plat naast elkaar. Breng de benen in een hoek van 90 graden omhoog en laat ze voorzichtig weer zakken. Herhaal dit naar wens.

#6 Wall sit

De wall sit ziet er misschien eenvoudig uit, maar is dit allesbehalve. Je gaat met de rug tegen de muur staan met gespreide voeten en je zakt naar beneden tot het lijkt alsof je ‘zit’. Blijf zo staan zonder jezelf te ondersteunen met je handen. Deze oefening is niet alleen effectief voor de buikspieren, maar ook voor de beenspieren.

#7 Flutter kick

Flutter kicks voer je liggend op de grond uit met de armen en benen gestrekt. Breng de voeten vervolgens om de beurt licht van de grond alsof je een schaarbeweging maakt. Wissel dit snel af en houd dit buikspieren aangespannen.

#8 Side plank

De side plank is een variatie op de eerder genoemde plank. Tijdens deze oefening leun je op je voorarm en de zijkant van je voet terwijl je jouw lichaam recht houdt. Wissel van kant om de schuine buikspieren te trainen.

#9 Pelvis lift

De pelvis lift is een uitstekende oefening voor het trainen van de buikspieren, de bilspieren en de rug. Je ligt op de rug met de voeten plat op de grond en de knieën gebogen. Je houdt je rug recht en tilt je bekken op en laat je bekken weer zakken. Dit blijf je herhalen terwijl je de buikspieren aanspant.

#10 Superman

Deze oefening is ideaal voor sterke buikspieren en het trainen van de rug. Je ligt tijdens de oefening plat op je buik op de grond. Til nu je armen en benen gelijktijdig van de grond en houdt dit even vast. Het ziet eruit alsof je vliegt, vandaag de naam Superman. Herhaal deze oefening naar wens.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *