Zo blijf je gezond in coronatijd

gezondheid

Het zijn rare dagen in Nederland. Door COVID-19, oftewel het corona virus, staat ons dagelijks leven op zijn kop. Veel mensen werken thuis, scholen zijn dicht, we moeten minimaal anderhalve meter afstand houden van elkaar en veel winkels en horecagelegenheden zijn gesloten. Dat is natuurlijk met goede reden. Door afstand van elkaar te houden, kunnen we de rappe verspreiding van het virus voorkomen en zo redden we uiteindelijk levens. Maar hoe blijf je gezond, en werk je aan een goede weerstand, als de sportschool is gesloten en we eigenlijk zoveel mogelijk binnenshuis moeten blijven? Wij geven tips om gezond te blijven in coronatijd.

1. Eet gezond

Gezond en gevarieerd eten is altijd belangrijk, maar vooral tijdens het griepseizoen en nu, tijdens de coronatijd, is dit belangrijker dan ooit. Door gezond en gevarieerd te eten, werk je aan je weerstand. Gezond en gevarieerd eten houdt in dat je zoveel mogelijk volgens de Schijf van Vijf eet. Kies elke dag voor voldoende groente en fruit, kies voor volkorenproducten voor voldoende vezels en vergeet niet om voldoende water te drinken.

2. Beweeg

Alhoewel de sportscholen zijn gesloten, zijn er nog voldoende manieren om in beweging te blijven. Bewegen is goed voor onze gezondheid. We blijven er sterk en soepel door en een gezond lijf heeft een beter afweersysteem. Er zijn thuis genoeg mogelijkheden om in beweging te komen. Volg een workout via YouTube of leef je uit op een fitness trampoline.

3. Ga naar buiten

Dat we afstand van elkaar moeten houden, betekent niet dat we helemaal niet meer de deur uit mogen. Zolang we niet in quarantaine zitten, mag je gerust naar buiten. De buitenlucht doet ons goed en werkt ontspannend. Moet je thuis blijven? Dan kun je natuurlijk altijd een luchtje scheppen in de tuin of op het balkon.

4. Slaap

Probeer ook in deze stressvolle tijden te zorgen voor een goede nachtrust. Tijdens de slaap krijgt ons lichaam de kans om zich te herstellen. Dat hebben we nodig om de volgende dag weer in topconditie te zijn. Ga dus op tijd naar bed en zorg voor voldoende uren slaap. En ook belangrijk: sta ook op tijd weer op. Houd een regelmatig dag- en nachtritme aan, zelfs als je thuis blijft.

5. Maak je geen zorgen

Stress is altijd slecht voor onze gezondheid. Het is begrijpelijk dat jij je zorgen maakt in deze onzekere coronatijd, zowel om je eigen gezondheid als om die van geliefden. Maar probeer je zinnen te verzetten en stress te reduceren. Dit kun je doen door afleiding te zoeken en bijvoorbeeld regelmatig te mediteren.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *