Verantwoord sporten tijdens een lockdown

verantwoord sporten

Het is alweer een jaar geleden dat we kennismaakten met het coronavirus. In de eerste instantie maakten we ons er niet al te druk over, maar binnen enkele maanden had het virus al onze levens drastisch veranderd. Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 was het enorm wennen. We kregen het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven, de scholen werden gesloten en mensen werkten thuis waar mogelijk. Nu Nederland in een tweede lockdown zit, zijn we al wat beter voorbereid op deze situatie. Toch zal het wennen zijn dat veel winkels en instellingen zijn gesloten, de kinderen weer thuis zijn van school en reizen zoveel mogelijk wordt afgeraden. Sporten mag gelukkig wel, maar de sportscholen en sportclubs zijn de komende weken gesloten. Hoe zorg je ervoor dat je toch fit blijft in deze periode? Wij geven tips voor verantwoord sporten tijdens de lockdown.

verantwoord sporten

#1 Sport thuis

Nu de sportscholen zijn gesloten, zullen veel mensen op zoek moeten gaan naar een andere manier om in vorm en fit te blijven. Gelukkig zijn de mogelijkheden om thuis te sporten talrijk! Je kunt natuurlijk een fitnessapparaat, zoals de Flexbounce fitness trampoline, zelf in huis halen. Zo heb je altijd jouw favoriete workout voorhanden zonder de deur uit te hoeven. Daarnaast staat YouTube vol met handige instructievideo’s voor allerlei sporten. Ontdek leuke workouts voor yoga, pilates, boksen of tai chi gewoon vanuit je eigen woonkamer.

#2 Sport buiten

Buiten sporten klinkt misschien niet heel aantrekkelijk in de winter, maar met een warme sportoutfit en in een rustige omgeving kan dit best aangenaam zijn. We mogen tijdens deze lockdown nog gewoon buiten sporten. Zolang we afstand houden van elkaar en de regels in acht nemen kun je met een gerust hart gaan hardlopen, wielrennen of skaten.

#3 Functional fitness

In plaats van sporten kun je ook van jouw dagelijkse klusjes een heuse workout maken. Stofzuigen, wassen, poetsen, de bedden verschonen: het kost allemaal vrij veel inspanning en ook hiermee verbrand je calorieën en werk je aan soepele spieren en gewrichten. twee vliegen in één klap! Met dit in gedachten worden die dagelijkse klusjes ineens een stuk minder vervelend, toch?

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *