Dé fitness trends van deze zomer

fitness trends

De zomer staat alweer voor de deur. Ondanks dat we, door het corona virus, een ander jaar hebben dan we misschien gepland hadden, zijn sommige dingen onveranderd. Zo zijn er elke jaar weer nieuwe fitness trends te spotten in de zomer en dat is dit jaar niet anders. De sportscholen en sportclubs gaan geleidelijk aan weer open en sporten in groepsverband is weer toegestaan, maar in de fitness trends van deze zomer is de corona crisis wel duidelijk merkbaar. Wij zetten de meest opmerkelijke fitness trends voor aankomende zomer op een rij. En vergeet niet om verantwoord te sporten tijdens de zonnigste dagen van het jaar.

Wandelen

Waar hardlopen de afgelopen jaren enorm aan populariteit won, is wandelen nu aan een opmars bezig. Steeds meer mensen ontdekken hoe fijn een wandeling in de natuur kan zijn. Er zijn diverse boeken verschenen over wandelen en op Instagram zijn de hashtags #wandelen, #hiking en #boswandeling heel populair. En wandelen kun je altijd en overal doen, alleen of met meer mensen, én is goed voor de conditie. Op IVN vind je talloze wandelroutes door het hele land.

Functional training

In plaats van een focus op snelheid of intensiteit legt functional training een nadruk op het doelgericht trainen van spiergroepen die je ook in het dagelijks leven gebruikt. Er worden geen specifieke bewegingen herhaald, maar eerder bewegingspatronen. Hierdoor werk je effectief aan spieropbouw en conditie én zijn de trainingen ook nuttig in het dagelijks leven.

Huiskamersporten

We kregen de smaak van thuissporten flink te pakken tijdens de coronacrisis. Ook deze zomer zal het huiskamersporten nog onverminderd populair blijven. Veel fitnessplatformen en trainers bieden (gratis) online workouts aan, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindelijk. Een workout op de fitness trampoline van Flexbounce is bijvoorbeeld een leuke én effectieve manier om in beweging te komen in de beslotenheid van jouw eigen huis.

Spelend sporten

Wie zegt dat sporten altijd maar serieus moet zijn? Sporten wordt pas echt leuk en makkelijk om vol te houden als je plezier hebt tijdens de workout. En dat is precies de trend van 2020: spelend sporten. Activiteiten als apenkooien, klimmen en trefbal zie je steeds vaker in het lokale aanbod, ook voor volwassenen. En waarom ook niet? Have fun!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *