Verantwoord sporten bij warm weer

,
sporten bij warm weet

Nu de zomer in aantocht is en de dagen merkbaar warm worden, is het belangrijk om rekening te houden met de buitentemperatuur tijdens het sporten. In een sportschool of sportclub zul je er misschien niet zoveel van merken, maar als je graag in de buitenlucht of thuis sport kan het zomerse weer de workout flink beïnvloeden. Je zweet meer, bent sneller vermoeid en het sporten gaat merkbaar lastiger. Daarom geven we in dit artikel graag een aantal tips om verantwoord te sporten bij warm weer.

1. Ga rustig van start

Sporten bij warm weer is meer inspannend dan op andere momenten en het is belangrijk om het daarom rustig op te bouwen. Ga niet in het tempo aan de slag dat je gewend bent, maar laat je lichaam wennen en voel aan wat je wel en niet kunt doen. Kies eventueel ook een ander moment om de workout te doen.

2. Doe rustig aan

Een rustige start is belangrijk, maar sloof je ook tijdens de workout zelf niet teveel uit. Pas het tempo aan en kort eventueel de workout in. Op de fitness trampoline kun je gelukkig eenvoudig zelf bepalen hoe intensief je de oefening maakt en kun je er ook voor kiezen om de workout te verplaatsen naar een andere locatie of een ander moment.

3. Drink voldoende water

Het is tijdens het sporten altijd belangrijk om voldoende te drinken, maar op warme dagen is het extra belangrijk om regelmatig water te drinken. Het lichaam zweet nog meer dan gebruikelijk en het is belangrijk om de vochtbalans op peil te houden.

4. Draag de juiste kleding

Tijdens het sporten op warme dagen is het extra belangrijk om goed na te denken over de outfit. Draag luchtige kleding waarin het zweet kan verdampen. Dit wordt ook wel ademende kleding genoemd. Kies bovendien voor kleding in lichte kleuren omdat je het in zwart nog warmer krijgt.

5. Beoefen een andere sport

Als de temperatuur flink stijgt dan is het wellicht niet mogelijk om te sporten op de manier die jij gewend bent. Hardlopen op een bloedhete dag, vooral op asfalt, is weinig comfortabel en zwembaden zijn vaak overvol waardoor jij geen baantjes kunt trekken. In plaats van bij de pakken neer zitten, kun je het juist positief benaderen. Welke sporten zijn juist fijn om nu te beoefenen? Zo ontdek je nog eens iets nieuws. Denk bijvoorbeeld aan een stevige wandeling langs het strand in de vroege ochtend of tijdens zonsondergang of een watersport.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *