De vele voordelen van sporten in de buitenlucht

sporten in de buitenlucht

Veel mensen brengen meerdere keren per week een bezoek aan de sportschool of zijn lid van een sportvereniging om regelmatig in beweging te komen en aan hun conditie te werken. Dat is natuurlijk fantastisch! Regelmatig bewegen is goed voor de spieren en gewrichten, de conditie, een verantwoord gewicht en gezonde hart- en bloedvaten. Maar wij kunnen jullie ook van harte aanraden om regelmatig buiten te sporten. Nu het zonnetje vaak schijnt en de temperatuur aangenaam is, is er niets fijner dan buiten in beweging te zijn. En sporten in de buitenlucht heeft ook heel veel voordelen!

sporten in de buitenlucht

Gezonde lucht

Je bent vast wel eens in een sportzaal of fitnessruimte geweest waar het benauwd en bedrukkend was tijdens het sporten. Dat beweegt toch minder prettig en verhoogt bovendien de kans op verspreiding van virussen. Bij sporten in de buitenlucht heb je hier nooit last van. Er is altijd meer dan voldoende zuurstof in de lucht om flink in te ademen en op adem te komen en de kans op besmetting met het coronavirus is aanzienlijk minder.

Vitamine D

Bij het sporten in de buitenlucht werk je niet alleen aan jouw conditie en soepelheid, maar ook aan het welzijn van jouw hele lijf. Door buiten te sporten maakt jouw lichaam, onder invloed van zonlicht, namelijk flink wat vitamine D aan. Vitamine D is essentieel voor voldoende energie, een goede werking van onze spieren, een gezond immuunsysteem en stevige botten en tanden. Vitamine D kan alleen aangemaakt worden door blootstelling aan zonlicht of door het nemen van supplementen.

Goede stemming

De buitenlucht, het zonlicht en de bedrijvigheid buitenshuis doen wonderen voor onze stemming. We komen in beweging, zijn in contact met andere mensen en genieten van het uitzicht in de stad of in de natuur. Vooral als we gewend zijn veel binnenshuis te zitten, kan sporten in de buitenlucht onze stemming aanzienlijk verbeteren. Het daglicht stimuleert bovendien de aanmaak van serotonine en hierdoor wordt ons gemoed positief beïnvloed.

Plezier

Sporten in het park of in de stad is ook gewoon erg leuk. Er valt altijd wat te beleven waardoor het dagelijkse hardlooprondje nooit gaat vervelen. Hierdoor is in de buitenlucht rennen of fietsen gewoonweg prettiger dan hardlopen op een loopband of fietsen op de hometrainer. Je kunt zelfs jouw fitnesstrampoline lekker buiten in de tuin of in het park zetten om eens van omgeving te veranderen.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *