5 tips om gezond en fit de lente in te gaan

lente

Alhoewel het officieel nog winter is, is de lente overal merkbaar. De bomen krijgen knoppen, de eerste bloemen komen voorzichtig op en het bescheiden zonnetje zorgt ervoor dat iedereen naar buiten komt. Hoog tijd dus om te ontwaken uit die winterslaap en je vol goede moed voor te bereiden op de lente. Vandaag delen wij 5 tips om gezond en fit de lente in te gaan.

#1 Kom in beweging

In de koude wintermaanden blijven we het liefst zoveel mogelijk binnen. Dat is lekker knus en warm, maar veel beweging krijgen we doorgaans niet. Nu het zonnetje zich weer laat zien, is het de hoogste tijd om van die bank af te komen en meer te bewegen. Maak in het weekend eens een wandeling met het gezin. Of neem de fiets weer eens vaker naar het werk in plaats van de auto. Met de lente in aantocht is dat absoluut geen straf.

#2 Geniet van lokale producten die in het seizoen zijn

In de winter eten we vaak stevige kost om energie te krijgen en warm te blijven. We scheppen ons bord vol met stamppot, warme soep en andere vullende maaltijden. Maar na al die stamppotten, kool en spruitjes, zijn veel van ons wel toe aan variatie op het bord. Gelukkig is het lokale aanbod aan groente en fruit met de komst van de lente ook veranderd en wordt het weer tijd voor lichtere maaltijden met meer variatie. Binnenkort genieten we weer van heerlijke tomaten, asperges en rabarber!

#3 Slaap voldoende en regelmatig

Met de komst van de lente veranderd ook ons ritme. Het is sneller licht buiten en wordt later donker en hierdoor wordt het verleidelijker om minder te slapen. Toch kunnen we juiste in deze periode last krijgen van vermoeidheid door deze wisselingen in het seizoen. Zorg dus voor voldoende rust.

#4 Bereid je voor op het hooikoortsseizoen

De lente is een heerlijk seizoen, maar helaas ook hét hooikoortsseizoen. Veel mensen hebben last van hooikoortsklachten. Die klachten variëren van een loopneus en waterige ogen tot benauwdheid. Bereid je hierop voor en probeer de klachten zoveel mogelijk te beperken. Dit kun je doen door kleding en beddengoed regelmatig te wassen, een zonnebril te dragen als je naar buiten gaat, horren te plaatsen voor ramen en deuren, allergenen te vermijden en indien nodig medicijnen te nemen.

#5 Smeer je goed in

Alhoewel je het misschien niet verwacht, kan het ook in de lente al flink zonnig worden. Houd dus de weersvoorspellingen goed in de gaten en smeer je goed in als de zon gaat schijnen. Je huid heeft namelijk vrij weinig zonlicht gezien de hele winter en is daardoor extra gevoelig voor verbranding.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *