ADHD en het effect van voeding en bewegen

ADHD en voeding bewegen

Het is inmiddels een bekend fenomeen in onze westerse maatschappij: ADHD (attention deficit hyperactivity disorder). Heb je dit etiket opgeplakt gekregen, dan zul je je vaak rusteloos voelen en je moeilijk kunnen concentreren. Vaak worden voor deze gedragsstoornis medicijnen voorgeschreven, maar wist je dat een combi van de juiste voeding en voldoende bewegen er in veel gevallen voor kan zorgen dat de symptomen worden verminderd?

ADHD en voeding

Uit onderzoek van onder meer wetenschapper Lidy Pelsser in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt dat maar liefst 64% van de kinderen na het volgen van het juiste dieet geen ADHD meer heeft. Diverse voedingsmiddelen – of de stofjes in de voedingsmiddelen – kunnen ADHD veroorzaken of verergeren. En dat gaat helaas niet alleen om de bekende kleur- en smaakstoffen. Bij elk persoon kunnen verschillende voedingsstoffen een rol spelen. Je kunt hier achter komen door bepaalde voeding weg te laten en te kijken hoe jij (of je kind) hierop reageert. Dit wordt ook wel een eliminatiedieet genoemd. Een tijdrovend iets, maar het is het meer dan waard! Je leest er meer over via adhdenvoeding.nl

ADHD en beweging

Naast de juiste voeding kan ook voldoende beweging helpen. Onderzoekers aan de University of Central Florida deden onderzoek onder kinderen met ADHD en concludeerden dat zij zich beter konden concentreren wanneer ze tijdens het uitvoeren van een taak konden bewegen.
Ook uit onderzoek  van de Universiteit van Montreal blijkt het effect van bewegen op ADHD. Kinderen met ADHD die aan sport doen hebben volgens de onderzoekers aan deze universiteit beduidend minder last van concentratieproblemen en andere ADHD-symptomen.

Springen op onze Flexbounce trampoline kan een van de leuke manieren zijn om meer te bewegen. Een kleine training op de trampoline activeert niet alleen de stofwisseling en het hart, maar brengt ook je geest tot rust.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *