Trampolinespringen bij ADHD

trampolinespringen bij ADHD

ADHD is tegenwoordig nog wel eens punt van discussie onder ouders, zorgverleners en leerkrachten. De symptomen en klachten van mensen met ADHD zijn er echter niet minder om. Concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit zijn bepalend voor het dagelijks functioneren. Deze klachten kunnen voor problemen zorgen op school, op het werk en in het privéleven. Gelukkig neemt de kennis over ADHD steeds meer toe. Er wordt nog steeds toegewerkt naar een goede behandeling voor iedereen. Ook jij kan gelukkig een heleboel doen om beter te functioneren met ADHD. Zo biedt trampolinespringen bij ADHD heel veel voordelen voor lichaam en geest.

Wat is ADHD?

ADHD is een aandachtstekort-hyperactiviteitsstoornis. Het is een ontwikkelingsstoornis die meestal aangeboren en erfelijk is. De genoemde problemen met de concentratie kunnen zich uiten in snel afgeleid zijn, moeite met het afmaken van dingen en chaotisch zijn. De hyperactiviteit uit zich onder andere in moeite hebben met stilzitten, slecht kunnen ontspannen en een gevoel van rusteloosheid. De impulsiviteit is te herkennen in woede uitbarstingen, ongeduldigheid en impulsief gedrag. Wanneer er sprake is van ADHD zonder de hyperactiviteit spreken we van ADD.

De behandeling van ADHD

ADHD kan voor diverse problemen kan zorgen in het functioneren. Dit is het geval bij zowel kinderen als volwassenen. Zo kunnen diverse leerproblemen op school zich voordoen, maar ook gedragsproblemen komen voor die het dagelijks leven beïnvloeden. Een goede diagnose en behandeling bij ADHD is dan ook essentieel. Het stellen van een diagnose vindt vaak plaats als gevolg van afspraken tussen ouders, leerkrachten en zorgverleners. Na het stellen van de diagnose vindt vaak een uitgebreide behandeling plaats. Deze behandeling bestaat uit een combinatie van voorlichting, (groeps)therapie, coaching en medicatie.

Trampolinespringen bij ADHD

Een veelgehoorde klacht bij ADHD is hyperactiviteit. Overtollige energie kwijt kunnen is een belangrijk onderdeel van het goed functioneren. Trampolinespringen is een fijne manier om energie kwijt te raken. Maar dit is zeker niet het enige positieve effect van trampolinespringen bij ADHD. Een veelgehoorde klacht bij ADHD is dat het soms lastig is om helder na te denken. Dit wordt veroorzaakt door een dopaminetekort in de hersenen. En laat trampolinespringen nu net een boost geven en daarbij ook het geheugen verbeteren en stress verlichten. Stuk voor stuk belangrijk bij het goed functioneren met ADHD. Daarbij zorgt regelmatig trampolinespringen ook voor een goede workout. Fit en gezond zijn is altijd belangrijk, ongeacht of er sprake is van een aandoening. Daarnaast is trampolinespringen natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk om te doen!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *