5 dingen waar je op moet letten voor een effectieve trampoline workout

trampoline oefeningen

Er zijn maar weinig workouts makkelijker én leuker dan springen op de fitness trampoline. Het is plezierig, geschikt voor iedereen én een fantastische workout voor het hele lichaam. En daarbij werkt het springen ook nog eens positief door op onze gemoedstoestand. Alleen maar voordelen dus, die fitness trampoline! Maar voor een effectieve workout is het wel belangrijk om de oefeningen correct uit te voeren en de juiste materialen te hebben. Daarom geven wij in dit artikel 5 tips voor dingen waar je op moet letten voor een effectieve trampoline workout.

trampoline oefeningen

#1 De juiste elastieken

Bij de aankoop van de fitness trampoline is het al belangrijk om goed na te denken over de juiste elastieken. Iedere gebruiker is namelijk anders en verschillen in gewicht in sprongkracht zijn erg bepalend voor welke elastieken het gunstigst zijn voor de meest effectieve trampoline workout. Deze elastieken creëren de juiste balans, spanning en elasticiteit voor iedereen.

#2 De duur van de trampoline workout

Trampolinespringen is natuurlijk ontzettend leuk, maar zoals met elke andere workout geldt ook hier: bouw het rustig op. Het is verleidelijk om direct lang te bouncen en allerlei oefeningen te proberen, maar voor jouw lichaam is het beter om de duur van de workout geleidelijk aan op te bouwen. Begin met een paar minuten per dag om te wennen aan de trampoline en bouw dit langzaam uit naar een routine die qua duur past bij jouw behoeften.

#3 De intensiteit van de trampoline workout

Je kunt een workout op de fitness trampoline zo intensief maken als je zelf wilt. Voor beginners is het raadzaam om eerst bekend te raken met de trampoline door middel van de health bounce. Maar voor meer ervaren sporters zijn er eindeloos veel oefeningen en workouts om mee te experimenteren. De kunst is om een routine samen te stellen die goed haalbaar is, maar wel uitdagende elementen heeft. Een goede workout laat je flink warm worden en brengt de hartslag omhoog.

#4 Een goede houding

Zoals met alle sporten is het ook bij trampolinespringen belangrijk dat je de juiste houding aanneemt. Met een verkeerde houding hebben de oefeningen weinig effect en kunnen ze zelfs leiden tot blessures. Zorg er daarom voor dat je oefent met de juiste springhouding door te beginnen met de health bounce. Je staat op de trampoline met de voeten uiteen en parallel aan elkaar. De knieën zijn licht gebogen. Je neemt een ontspannen maar actieve houding aan en begint zachtjes op de trampoline te bouncen. Hierbij komen de voeten niet van de trampoline af. Op deze manier oefen je met stevig staan op de trampoline en een goede houding.

#5 Extra steun

Mocht je nog extra balans en steun nodig hebben bij het springen dan is het raadzaam om de trampoline te voorzien van een springsteun. Hierdoor heb je extra ondersteuning bij oefeningen waar dit nodig is en raak je niet uit balans. Voor mensen die problemen hebben met hun balans, regelmatig duizelig zijn of gewoon wat extra zekerheid willen is deze springsteun ideaal.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *