3 fitness trampoline oefeningen voor een sterke core

strijd tegen de overtollige kilo's

Een fitness trampoline is hét ideale workout materiaal voor iedereen in het gezin. Je kunt er veilig mee oefenen als je geblesseerd bent of vanwege gezondheidsredenen niet te intensief mag sporten, maar het is ook leuk en inspannend voor sporters die op zoek zijn naar een uitdaging en werken aan een topconditie en een sterk lichaam. Voor een fit lichaam is een sterke core onmisbaar. Maar wat is een sterke core eigenlijk en hoe werk je hieraan op de trampoline? Vandaag delen we 3 fitness trampoline oefeningen voor een sterke core.

Een sterke core

Tegenwoordig is er binnen elke tak van sport aandacht voor het werken aan een sterke core. Maar wat is de core eigenlijk en waarom is dit zo belangrijk? Wanneer men het heeft over de core doelt men op de buik- en rugspieren. Het is de basis van een goede houding en met sterke buik- en rugspieren kun je effectiever en beter werken aan de rest van het lichaam. Daarnaast heb je eigenlijk in alle opzichten in het dagelijks leven profijt van een sterke core. Het is belangrijk dus om hier met regelmaat aan te werken en dat kan gelukkig op veel manieren met een fitness trampoline.

Fitness trampoline oefeningen voor een sterke core

Plank

De plank is één van de meest populaire oefeningen in allerlei takken van sport om te werken aan de core. Ook op een fitness trampoline is de plank een veelgeziene oefening voor het versterken van de buikspieren. Hoe je de plank op de fitness trampoline kunt uitvoeren kun je zien in deze video van Bounce Along With Krista.

Side Plank

Deze oefening klinkt wat ingewikkeld, maar is eigenlijk niets meer dan een zijwaartse plank waarbij je één arm omhoog strekt. Door deze variatie op de plank train je alle buikspieren, inclusief de spieren in de zij. In deze ’12 Minute Ab Blaster’ video wordt de Side Plank heel goed verwerkt in een routine van 12 minuten waar alles draait om het versterken van de core.

V-sit

Een vage beschrijving voor een veelgeziene oefening in fitnessroutines. Ook op de fitness trampoline is deze oefeningen populair. Een V-sit is een oefening waarbij je al zittend je benen optilt zodat je lichaam een V-vorm vormt. Een uitleg van deze oefening vind je op Very Well Fit. De oefening traint veel verschillende spiergroepen van de core tegelijkertijd, maar kan erg zwaar zijn. Het is dan ook belangrijk om de oefening geleidelijk aan op te bouwen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer oefeningen effectief voor het versterken van de core. Er zijn op YouTube veel leuke video’s te vinden met complete buikspier- of coreversterkende routines, maar ook individuele oefeningen als de push-up, squat, hip lift of superman zijn erg nuttig en prima te combineren met een fitness trampoline routine.

 

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *