Trampolinespringen bij rugklachten

rugklachten

Steeds meer mensen kampen dagelijks met vervelende rugklachten. Ze hebben pijn onderin de rug waardoor het bewegen wordt bemoeilijkt, maar ook veel mensen hebben pijn aan hun schouders, schouderbladen of ribben. Veel van deze klachten gaan vaak vanzelf weer over. Ze zijn het resultaat van stress, verkeerd bewegen, een slechte houding of een gebrek aan beweging. Maar veel mensen geven aan dat de klachten toch op regelmatige basis weer terugkomen. Gelukkig is er veel dat je kunt doen aan aanhoudende rugklachten.

rugklachten

Rugklachten

Rugklachten is een breed begrip en veel mensen hebben hier last van. De pijn kan ineens opkomen, bijvoorbeeld door een verkeerde beweging, maar de klachten kunnen ook langzaam opbouwen en steeds meer verergeren. De pijn kan zeurend zijn, maar ook verergeren door bepaalde bewegingen. Vaak wordt de pijn erger als men lang in één houding zit of staat en de pijn kan ook uitstralen naar andere plekken. Mocht je aanhoudende klachten hebben, dan is een bezoek aan de dokter natuurlijk altijd belangrijk. Hij of zij kan je vertellen of de klachten zorgelijk zijn of vanzelf weer over zullen gaan. Als je naast de rugpijn ook last hebt van duizeligheid, gevoelsverlies of krachtverlies, is een bezoek aan de dokter noodzakelijk. Ook als de rugpijn na enkele weken nog niet is verminderd is een bezoek aan de arts raadzaam.

Behandeling van rugpijn

Wanneer de rugpijn geen duidelijke oorzaak heeft, zal het advies van de arts zijn om het tijd te geven. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen om het lichaam te laten herstellen, maar blijven bewegen is essentieel. Vaak helpt het om het pijnlijke gebied warm te houden en om oefeningen te doen. Deze oefeningen kunnen de spieren opwarmen, helpen bij het ontspannen van het pijnlijke gebied én dragen bij aan het versterken van de spieren. Zo kunnen soortgelijke klachten in de toekomst wellicht worden voorkomen. Een workout op de Flexbounce trampoline heeft veel gezondheidsvoordelen en soepele gewrichten en spieren hoort daar zeker bij. Door het springen op de Flexbounce trampoline wordt het lichaam warm en werken alle spieren samen tijdens de oefening. Bovendien heeft het bouncen veel minder impact op de gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen. Zo werk je op een veilige manier aan het herstel van jouw rug.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *