Ouderen bewegen te weinig

ouderen bewegen

Uit onderzoek onder het Ouderenpanel van het Nationaal Ouderenfonds blijkt dat ouderen te weinig bewegen. Maar liefst 2 op de 3 ouderen voldoen niet aan de zogenaamde ‘fitnorm’. Dit betekent dat zij minder dan 1 uur per week intensieve lichamelijke activiteiten verrichten waarbij de hartslag en ademhaling versnelt. Dat terwijl bewegen en sport op latere leeftijd zorgen voor een betere lichamelijke en fysieke gesteldheid.

Sporten is om meerdere redenen van groot belang, zo blijkt ook uit de onderzoeksresultaten. Zo houdt sport mensen niet alleen gezond en vitaal, maar draagt het ook bij aan een positief gevoel. Ouderen die een hoger cijfer voor hun conditie geven, geven óók een hoger cijfer voor hun eigen geluk. Daarnaast beschouwt 55% van de sportende ouderen hun medesporters als belangrijke sociale contacten.

Flexbounce trampoline

Een ideale manier voor ouderen om te bewegen is op een Flexbounce fitness trampoline. Flexbounce levert fitnesstrampolines met elastieken veren, waardoor de impact op knieën, gewrichten en rug minimaal is. Standaard kan deze trampoline worden uitgerust met additionele supportsteunen voor extra stabiliteit tijdens het springen.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *