5 tips om een hittegolf koel door te komen

hoe kom je een hittegolf door

Het is een opvallend warme zomer en er lijkt vooralsnog geen einde te komen aan de warme dagen. We staan officieel aan het begin van een grote hittegolf en daar kunnen we maar beter goed op voorbereid zijn. Wij delen vandaag daarom 5 tips om de hittegolf veilig en koel door te komen.

#1 Blijf drinken

Tijdens deze warme dagen zweet je wat af en verlies je veel vocht. Het is dan ook heel belangrijk om goed te blijven drinken. Een handige tip hierbij is om niet te kiezen voor ijskoude drankjes. Het voelt misschien op het moment heel verfrissend, maar de koele drankjes zullen jouw lichaamstemperatuur doen stijgen waardoor je het uiteindelijk nog warmer krijgt. Hetzelfde geldt voor ijsjes trouwens. Wat je dan wel kunt eten en drinken? Geloof het of niet: maar lauwe thee en pittig eten is aan te raden!

#2 Haast je niet

We zitten in ons dagelijks leven in een ritme en alhoewel het zomer is, heeft lang niet iedereen vrijaf. Het is echter wel slim om het tempo van de dag aan te passen aan de warmte, ondanks dat je geen vakantie hebt. Doe het dus wat rustiger aan en vermijd stress.

#3 Zoek de schaduw op

Veel mensen zijn echte zonaanbidders en willen ieder straaltje zonlicht meepikken. Met het oog op deze hitte is dat echter geen goed idee. Met deze temperaturen is het raadzamer om de schaduw te blijven om nog enigszins koel te blijven en de huid niet te laten verbranden. Mocht je toch de zon in gaan, smeer je dan heel goed in en blijf zeker niet te lang in de volle zon, vooral niet midden op de dag.

#4 Sporten kan, maar wel bewust

Natuurlijk wil je jouw workout regime niet laten verstoren door deze warmte, maar wees wijs. Je kunt wel sporten, maar probeer dit niet in de volle zon te doen en kies hiervoor de juiste momenten uit. Een workout in de vroege ochtend of in de namiddag of avond is beter vol te houden. Veel sportscholen en sportzalen beschikken over airco, maar als je graag thuis sport kun je natuurlijk ook een koel hoekje opzoeken. Gelukkig is de fitness trampoline eenvoudig overal te installeren.

#5 Houd je huis koel

Met zoveel dagen achtereen deze warmte is het lastig om het huis koel te houden. Toch is het prettig om ‘s avonds in een ietwat afgekoelde slaapkamer tot rust te komen en overdag gewoon aan het werk te kunnen. Je kunt jouw huis iets laten afkoelen door gebruik te maken van een ventilator met flessen bevroren water en de gordijnen en ramen dicht te houden als de zon op de ramen staat.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *