Zo kun je kinderen meer laten bewegen

kinderen meer bewegen

In aanloop naar Koningsdag wordt elk jaar de Koningsspelen georganiseerd. Dit is een jaarlijkse sportdag voor kinderen in het hele land. Op de laatste vrijdag voor Koningsdag worden op scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in het hele land leuke activiteiten georganiseerd om kinderen in beweging te brengen. Zo leren ze al op jonge leeftijd dat sporten gewoon ontzettend leuk en gezond is. Natuurlijk is het belangrijk om de kinderen ook de rest van het jaar op leuke manier in beweging te laten komen. Dit is goed voor hun ontwikkeling, motoriek, conditie en gewicht. Kinderen meer laten sporten is makkelijker dan je denkt. Kinderen zijn van nature al beweeglijk en houden van spelen. Op deze manieren kun je kinderen meer laten bewegen.

#1 Word lid van een sportclub

De meest eenvoudige manier om een kind wekelijks extra te laten sporten is door lid te worden van een sportclub. Houd jouw kind van zwemmen, voetbal, atletiek of judo? Stimuleer dit dan vooral en schrijf jouw kind in bij een lokale vereniging.

#2 Ga lopend of fietsend naar school

Als je niet al te ver van school af woont, dan is het een kleine moeite om lopend of fietsend naar school te gaan. Met de auto naar school is vaak lekker makkelijk, ook voor de ouders, maar is niet de meest gezonde optie. Door dagelijks naar school te lopen of fietsen krijgen ouders en kind eenvoudig meer beweging op een dag.

#3 Maak regelmatig een wandeling

Onze dagen zijn gevuld met allerlei activiteiten. We moeten werken, leren, koken, opruimen en slapen. Maar minstens zo belangrijk is het om een paar keer per week de deur uit te gaan voor een wandeling. Een rondje lopen door het park, in het bos of in de wijk heeft een ontspannende werking én is goed voor de gezondheid van jong en oud.

#4 Laat de kinderen buitenspelen

Kinderen kruipen tegenwoordig het liefst achter de computer of televisie als ze uit school komen. Dat is prima natuurlijk, voor af en toe. Als het dagelijks gebeurt is het tijd voor actie. Stimuleer de kinderen om buiten te spelen. Gooi de deur naar de tuin wagenwijd open, laat ze naar de speeltuin gaan of laat ze de buurt verkennen met de buurtkinderen. Vroeger was het heel gebruikelijk om de hele dag buiten te spelen. Met wat leuke speelattributen die ze kunnen gebruiken in de tuin, zoals een glijbaan, fiets of een trampoline, komen de kinderen snel genoeg in beweging.

#5 Organiseer een disco

Op sommige dagen is het weer er gewoon niet naar om erop uit te gaan. Dit zijn perfecte dagen voor een huiskamerdisco. Maak een selectie van jullie lievelingsliedjes en dans erop los. Papa en mama doen natuurlijk ook mee!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *