Hoe gebruik je een foam roller?

Yoga roller Rizhao Sports 2

In onze webshop verkopen we natuurlijk onze befaamde fitness trampolines en diverse accessoires daarvoor. Maar daarnaast kun je ook bij Flexbounce terecht voor diverse andere sportattributen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een luxe springtouw of een foam roller? Vandaag leggen we je graag uit hoe je een foam roller gebruikt en waar deze goed voor is.

Wat is een foam roller?

Je hebt hem mogelijk al gespot in onze webshop: de massage foam GRID roller. Deze handige roller van 33 centimeter breed is wat ons betreft onmisbaar voor iedere sporter, of je nu professioneel bezig bent of gewoon in eigen huiskamer werkt aan de conditie. De massage foam roller is een populair middel om de spieren te masseren. De techniek is relatief nieuw in ons land en was voorheen alleen beschikbaar voor professioneel atleten en therapeuten. Tegenwoordig kan iedereen met deze handige roller gebruik maken van deze massagetechniek.

Waarom is de foam roller zo handig?

Natuurlijk is een massage altijd welkom, maar de massage foam GRID roller biedt nog zoveel meer voordelen. Je kunt de foam roller zowel voor als na de training gebruiken om de spieren op te warmen en los te maken. Zo zorg je voor spierherstel en voorkom je blessures. Door de noppen en ribbels kun je de spieren diep en intensief masseren. Omdat de roller zo klein is kun je heel gericht te werk gaan en zelf de intensiteit bepalen. Je plaatst de roller eenvoudigweg op de grond en vervolgens rol je er met een spiergroep langzaam overheen. Bouw het wel langzaam op om aan te voelen hoeveel druk ideaal is voor jouw lichaam en voor elke spiergroep.

De foam roller is bovendien erg handzaam en zo klein dat je deze eenvoudig mee kunt nemen. Je kunt deze dus ook in de sportschool, op vakantie of op een willekeurige andere locatie gebruiken. Doordat de foam roller klein en licht is, neem je hem gemakkelijk mee. Heb je de foam roller even niet nodig? Dan berg je deze ook weer makkelijk op tot het volgende gebruik. Neem snel een kijkje in onze webshop om meer te weten te komen over de massage foam GRID roller.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *