Universiteit van Gent: ‘Trampolinespringen goed voor je rug’

Ongeveer 80 procent van alle volwassenen krijgt weleens met rugklachten te maken. En dat is niet zo gek: hij moet immers tweederde van ons lichaamsgewicht dragen. Dat maakt het een kwetsbaar gebied. Heb je ook last van (lage) rugklachten? Dan kan trampolinespringen een goede stabilisatieoefening zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Dejaeghere Severine en Matthys Heleen van de Universiteit Gent.

Volgens de resultaten van het onderzoek is rustig bouncen in vergelijking met hoog springen het beste voor mensen met rugklachten. Hierbij wordt de romp het beste
gestabiliseerd. Tijdens het springen train je de diep gelegen spieren in de romp, die voor een beschermende korset om de wervelkolom heen zorgen. Bovendien is trampolinespringen eenvoudig toe te passen voor iedereen en is het minder gevaarlijk om uit te voeren dan andere vormen van beweging voor patiënten met rugklachten, aldus het onderzoek.

Lees hier de onderzoeksresultaten.

Flexbounce trampoline

Wil jij direct aan de slag? Denk dan eens aan onze Flexbounce. Ieder mens is anders. Daarom wordt de Flexbounce fitness trampoline individueel afgesteld op gewicht en sprongkracht. Het verschil zit hem in de juiste elastieken. Elke elastieksterkte is ontworpen om de juiste balans, elasticiteit en spanning te geven die bij de gewichtsklasse hoort en een maximaal effect te creëren bij iedere sprong.

Bron: Universiteit van Gent

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *