Flexbounce tegen rug en nekklachten

, ,
rugspieren sterker?

Altijd maar last van rug en nekklachten? Wij hebben de oplossing, namelijk de Flexbounce fitness trampoline. Als je vaak last van je rug en nek hebt, is het goed om de tussenwervelschijven te versterken en de rugspieren te versoepelen, hierdoor zullen de klachten verminderen en voel je je een stuk beter. Maar hoe ga je die tussenwervelschijven versoepelen en de rugspieren versterken? Dat kan door gebruik te maken van de Flexbounce. Het is heel goed, ontspannend en fijn om zacht op en neer te bouncen.

 

Wat zijn tussenwervelschijven?

rugspierenJe gebruikt je tussenwervelschijven heel veel, ze vangen de belasting op tijdens houdings- en bewegingsveranderingen. Ook zorgen de tussenwervelschijven ervoor dat de onderlinge wervels bij elkaar blijven en niet verschuiven.

Mensen die aan hun rug of nek geopereerd zijn, of mensen die last hebben van hun rug en nek gebruiken de trampoline om verschillende oefeningen te doen. De trampoline wordt gebruikt omdat het minder belast, ook wordt deze manier van trainen gebruikt, omdat men het leuker vindt om te bouncen dan bijvoorbeeld hard te lopen. En wat blijkt onderzoek (NASA) heeft aangetoond dat het nog minder belastend is ook.

 

Hoe ontstaat de pijn?

De pijn in je rug kan op verschillende manieren ontstaan. Er ontstaat pijn als sterk belaste tussenwervelschijven gaan verschuiven, hierdoor komen de werven tegen de ruggengraatszenuwen. Je tussenwervelschijven bevatten heel veel vloeistof. De vloeistof wordt in de nacht bij gevuld, omdat overdag de vloeistof uit de wervelschijven wordt geperst.

 

Rugspieren sterker? Trainen op de Flexbounce helpt!

Door te bouncen op de Flexbounce worden de rugspieren sterker, je bent voortdurend in beweging. Je spieren hebben inspanning en tegelijkertijd is het ook een ontspanning. Het is dus goed om rugspieren te versterken, maar het is ook goed om verkrampte spieren los te maken. Je maakt die verkrampte spieren los, omdat je door de zwaartekracht op en neer gaat.

De Flexbounce kan je problemen om een fijne rustgevende manier oplossen! Je ontspant en tegelijkertijd trainen je spieren. Voor rug- en nekklachten is de Flexbounce dus het perfecte hulpmiddel!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *