De grootste vraag die ik van mensen krijg is; waarom is rebounding zo goed voor je? Tijd dus voor een overzicht!
Het springen op een trampoline is leuk, maar hoe komt dat nu eigenlijk? Door het springen komt er een stof vrij in het lichaam, genaamd endorfine. Deze stof komt niet alleen vrij van trampoline springen, maar ook tijdens veel andere sporten, zoals joggen fietsen en zwemmen. Het grote voordeel van trampoline springen is dat het een natuurlijke en ultieme fun-factor bevat! Het is namelijk moeilijk boos zijn als je op en neer bounced in een trampoline!
Je had het misschien niet verwacht, maar trampolinespringen ontgift je lichaam. Het is namelijk een van de weinige excercises waarbij versnelling, zwaartekracht en vertraging een belangrijke rol spelen. En dit is het ultieme recept om het lichaam te detoxen!
Het lymfesysteem ontgift het lichaam doordat er vloeistof rond de ruimte van cellen in het bloed kan terugstromen. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar het gaat hierbij om onder andere dode cellen, gifstoffen, bacteriën, virussen en bloedeiwitten die uit het lichaam worden verwijderd.
Rebounding is de ultieme manier om meer dan alleen spierballen te kweken. Door het springen in de trampoline beweegt elke cel in het lichaam op en neer, waardoor alle spieren in het lichaam zich op precies hetzelfde moment moeten aanspannen. Dit maakt rebounding de ultieme full body workout.
Verbrand je calorieën sneller met rebounding dan met gewoonweg hardlopen. Met hardlopen verbrand je gemiddeld 355 calorieën per uur en met rebounding gemiddeld 410 calorieën per uur. Daarnaast is de intensiteit van een rebounding workout veel makkelijker aan te passen dan van een hardloop workout.
Ook is rebounding nog eens veel minder blessure gevoelig door de zachte landing op de mat.
Osteoporose is een aandoening waar veel mensen door getroffen zijn vandaag de dag. De sprongen op de mat van de trampoline zorgen ervoor dat er een dichte druk op de botten en gewrichten komt te staan. Veel lichter dan wanneer je buiten aan het hardlopen bent. Elke landing van een sprong is gelijk aan twee keer de zwaartekracht. De kracht die je hierdoor ontwikkeld wordt helpt bij het voorkomen van botontkalking of ook wel osteoporose genoemd.
Niet alleen NASA-astronauten, maar ook over de bekende Engelse voetballer David Beckham, wordt gezegd dat hij trampoline oefeningen gebruikt om zijn coördinatievermogen te verbeteren. De combinatie van springen, balanceren, het op de plaats houden van het lichaam en anticiperen op de volgende beweging maakt het de ultieme oefening voor topsporters die nog beter willen worden in hun bewegingen.
Van sporten is bewezen dat het je stofwisseling versnelt en je lichaam helpt om voedingsstoffen efficiënter te verwerken. Daardoor helpt trampoline springen bij het afslanken.
Tot slot zijn mensen die regelmatig sporten minder vaak ziek en voelen zich fitter. Intensief sporten zorgt er namelijk voor dat meer witte bloedcellen aanmaakt die je beschermen tegen infecties.
Een fitness trampoline is een fantastische aanschaf voor jouw welzijn. Door te springen op de…
Trampolinespringen, ook wel rebounding genoemd, is een sport die de laatste jaren enorm in populariteit…
Kinderen zijn continu aan het leren, of ze nu op school zijn, spelen of even…
De feestdagen staan praktisch voor de deur. Het is een tijd van gezelligheid, lekker eten…
De interesse in een lang en gezond leven is ontzettend groot tegenwoordig. Er worden tal…
Trampolinespringen is een geliefde bezigheid van kinderen jong en oud. Talloze gezinnen hebben een trampoline…