Rebounding: Waarom 2015 het jaar van het bouncen wordt!

,

Waarschijnlijk heb je het al een keer ergens gelezen. Sinds het afgelopen jaar hebben de fitnessguru’s het er al over, in 2015 wordt trampoline springen dé nieuwe exercise. Je valt er namelijk niet alleen enorm van af, maar het is ook nog eens super goed voor je lichaam.

Rebounding

bounding trampoline

Trampoline bouncen is een fitnessprogramma dat net als vele andere programma’s als Zumba, Insanity en P90X is overgewaaid uit Amerika. Het ‘Rebounding’ zoals ze het daar noemen, is de afgelopen jaren pas erg populair geworden onder fitnessfanaten, maar is zeker niet nieuw.

Al meer dan dertig jaar geleden heeft het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf NASA al onderzoek gedaan naar het verschil tussen lopen op een lopende band en het springen op een trampoline. Het doel hiervan was namelijk om een manier te vinden om de astronauten zo fit mogelijk te houden in de ruimte. Uit hun onderzoek bleek dan ook dat het trainingseffect van de trampoline ongeveer 68 procent hoger ligt dan het lopen op een lopende band.

Het grootste voordeel van ‘Rebounding’ is dat het heel eenvoudig is te doen in het dagelijks leven. Gewoon elke dag even een kwartiertje tijdens het televisie kijken is al genoeg. Voor de fanatiekere sporters onder ons zijn er hele workouts met veel verschillende oefeningen om uren te bouncen.

 

Er zijn de drie basis oefeningen:

De Health Bounce

Tijdens de health bounce wordt zachtjes op en neer gebounced op een trampoline zonder dat je voeten van de mat komen. Het is lage impact oefening, maar zeer effectief in het bewegen van je lymfestelsel. De meeste mensen kunnen dit gemakkelijk doen voor een uur of meer tijdens het televisie kijken.

De Kracht Bounce

Met de kracht bounce spring je zo hoog als je kan. Hierdoor versterk je je spieren door in hele lichaam en het verbetert je evenwicht.

Aerobic Bouncing

Met de aerobic bounce worden onder andere jumping jacks, draaien op zijn plaats, stuiteren op één been in een tijd, dansen en andere oefeningen verwerkt in een super goede workout.

Bekijk voor meer informatie  verder op deze website!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *