Osteoporose en Rebounding

, ,

Zoals je waarschijnlijk al vaker heb gelezen is het springen op een trampoline(rebounding) erg goed in strijd tegen osteoporose. In deze blog vertel ik wat osteoporose precies is en waarom rebounding hiertegen helpt.

Wat is osteoporose?

Osteoporose is de meest voorkomende botziekte in Nederland, in totaal hebben 850.000 mensen last van deze ziekte. Osteoporose treedt op wanneer je lichaam niet genoeg calcium en fosfaat absorbeert uit het eten. Hierdoor worden je botten broos en gevoelig voor breuken, zelfs zonder dat je hier een ongeluk voor hoeft te hebben gehad.

Een gevarieerd voedingspatroon en het juiste soort lichaamsbeweging hebben veel invloed om osteoporose te voorkomen naarmate je ouder wordt.

Hoe helpt rebounding tegen osteoporose?

De Flexbounce heeft als voordeel dat er enorm veel oefeningen voor zijn en dat deze allemaal een minimale impact hebben op je gewrichten. De Flexbounce verbetert ook de flexibiliteit en de balans, wat kan helpen bij het voorkomen van opnieuw vallen en verdere schade.

Rebounding maakt gebruik van de zwaartekracht, versnelling en vertraging waardoor alle delen van het lichaam effectief bewegen in een simpele beweging. Rebounding is tot 68 procent efficiënter dan alleen het uitvoeren van dezelfde bewegingen op een houten vloer. Rebounding bouwt dus kracht, uithoudingsvermogen, balans en flexibiliteit. Dit is allemaal van belang voor de preventie van osteoporose.

Vroeg beginnen met preventie tegen osteoporose

Botten bestaan uit levend weefsel en worden sterker door middel van oefeningen, net zoals je spieren. Oefeningen die je lichaam laten werken tegen de zwaartekracht helpen de botten verder te ontwikkelen en houden ze sterk. Rebounding is een low-impact oefening welke kan bijdragen tot het behoud van de botmassa als je ouder wordt. De meerderheid van de botmassa wordt ontwikkeld tussen je 20ste en 30ste jaar. Hoe meer botmassa je kunt verzamelen in deze tijd, hoe minder kans je hebt om osteoporose te ontwikkelen.

Heb je zelf ervaringen met osteoporose? Deel het met ons!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *