Motivatie kwijt? Lees hier hoe je het terug vindt!

,
Sport motivatie verloren flexbounce

 

Even geen motivatie? Je weet dat je eigenlijk moet gaan sporten, maar je hebt geen zin. Iedereen kent dat gevoel wel. Het is best lastig om dan nog de motivatie terug te vinden om toch uit je luie stoel te komen en te gaan bewegen. Wij hebben tips om je toch te laten sporten!

Gun jezelf de rust

Je weet dat je je beter voelt na een work-out, je motivatie komt terug als je weer even gesport hebt. Rust een paar dagen uit, laat je lichaam herstellen, maak je hoofd leeg en ga daarna weer aan de slag. Na dat uurtje sporten voel je je een stuk beter!

 

Doe een keer iets anders!

Elke week maar het zelfde rondje, maandag hardlopen, woensdag sportschool, vrijdag kracht training en zondag weer hardlopen. Als je elke week het zelfde doet wordt het ook saai! Om weer motivatie te krijgen kan je ook een keer wat anders doen. Doe een keer cardio in plaats van kracht, of ga voor iets heel anders en doe een yoga lesje! Of bedenk dat een flexbounce workout minder belastend is voor je rug en ga een kwartiertje trampoline springen.

 

Waar de buitenlucht al niet goed voor is

Soms is het ook heerlijk om buiten te sporten, buitenlucht is tenslotte ook goed voor je. De geur van het gras en de bomen kunnen goed doen. In het zonnetje hardlopen, lekker zweten! Zelfs in de regen lopen kan lekker zijn. Na je work-out goed uitzweten in het gras. Je krijgt zo je motivatie terug, dan weet je weer waar je het voor doet!

 

Kom uit je comfortzone

Kies voor een nieuwe sport, je kan altijd wel een proeflesje ergens doen. Door een andere sport te doen die je ook leuk vindt kan je motivatie ook weer terug komen. Een lesje kickboksen of misschien wel mountainbiken.

 

Motivatie door een liedje

Wat is er lekkerder dan sporten op muziek. Je hebt hele afspeellijsten met goede sport muziek. Door de juiste muziek op te zetten tijdens het sporten krijg je ook extra motivatie. Je kan bijvoorbeeld sporten op het ritme.

 

Deze tips helpen je hopelijk om met nog meer motivatie te gaan sporten! En daarnaast de zomerse temperaturen maken het compleet!

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *