HIIT Training op de fitness trampoline

,
HITT training

HIIT training, wat is dat nou eigenlijk? Misschien heb je er wel eens van gehoord. Het is een hippe nieuwe workout, ook wel High Intensity Interval Training genoemd. Het is te vergelijken met cardio, maar dan op een veel hoger tempo. Bij het doen van een HIIT training kun je allerlei oefeningen doen met je eigen fitness trampoline. Zolang je hartslag maar lekker hoog is, want dat is natuurlijk het belangrijkste!

Als je bijvoorbeeld “deadlifts” doet in de sportschool dan versneld je metabolisme. Bij een HIIT training op de fitness trampoline is dit precies hetzelfde. HIIT training is daarom de perfecte training wanneer je snel extra kilo’s wilt verliezen. Een gewone cardio training is niet alleen veel saaier, maar je traint hier niet je hele lichaam mee.

Een HIIT training duurt gemiddeld zo’n 20 minuten, dit is dus ideaal als je het druk heb en niet veel tijd hebt om te trainen. Het doel van de HITT training is om je hartslag 20 minuten lekker hoog te houden. Reken er maar op dat het zweten wordt! Je kan 20 minuten dezelfde oefening doen, maar je kan het natuurlijk ook afwisselen met verschillende oefeningen met de fitness trampoline.

Jouw HIIT training met de fitness trampoline

Wil jij wel eens deze HIIT training proberen? Doe dan eens de volgende workout met je fitness trampoline.

Begin altijd eerst met vijf minuten rustig los bouncen. Dit zorgt ervoor dat je spieren opwarmen, zodat je minder snel blessures kan oplopen. Deze workout bestaat uit vier verschillende oefeningen die je vier keer een minuut uitvoert. Vervolgens heb je een minuut rust.

Jouw HIIT training ziet er als volgt uit:

  • Knieën heffen
  • Jump squads
  • Jumping jacks
  • Twist jumps (blijf naar voren kijken, probeer je core recht te houden en spring met je heupen van links naar rechts)
  • 1 minuut rust/rustig bouncen

Herhaal dit in totaal vier keer.

Probeer niet al te veel tegen deze killer HIIT training op te kijken, want je zal je namelijk extra fijn voelen wanneer je klaar bent!

Hoe vond jij deze HIIT training? Laat het ons weten!

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *