Fitness trampoline workout: Samen trainen!

samen trainen op fitness trampoline flexbounce

 

Heerlijk, het is weer vakantie! Lekker niks doen of toch nog sporten. Ik zelf kan niet zonder sporten, maar alleen sporten kan soms ook saai zijn. Samen sporten is vaak zo veel leuker én het heeft zo veel voordelen! Lekker zweten en daarna een ijsje eten op het terras of afkoelen op het strand met een lekker drankje! Wie wordt daar nu niet blij van? Daarnaast is het ook leuk om een workout samen te doen op je fitness trampoline!

 

Waarom is samen trainen toch zo veel leuker?

Samen sporten is ten eerste super gezellig, een fitness maatje is altijd goed. Je hebt dezelfde motivatie, het zelfde doel en je kan enorm veel lol hebben. Natuurlijk willen jullie je doel bereiken en ga je serieus aan de slag, maar een beetje lol tussendoor kan geen kwaad. Je kan oefeningen samen doen door bijvoorbeeld op elkaars rug te zitten tijdens een oefening. Of als je fitness maatje het niet meer aan kan, een leuke opmerking maken zodat ze net die laatste keer ook haalt. Deze kleine dingetjes kunnen het sporten zo veel leuker maken! Met een fitness maatje kan je ook lekker bijkletsen. Door te praten vergeet je soms dat je al een half uur op die crosstrainer staat en je hoort meteen de laatste roddels. En je hebt natuurlijk concurrentie als je samen gaat sporten. Als je fitness maatje net iets zwaarder traint of de oefening vijf keer extra doet, kan jij je daar aan optrekken. Je wilt je natuurlijk niet laten kennen! Concurrentie kan ook leuk zijn, je wilt dat ene stapje meer doen dan je vriend of vriendin, zo stimuleer je elkaar. Samen je doel bereiken is is dan ook erg leuk! En als jullie dan beiden jullie doel hebben bereikt, dan kunnen jullie ook samen trots zijn :-).

 

Motivatie om samen te trainen

Motivatie in het algemeen is belangrijk en al helemaal met sporten! Daarbij kan je elkaar motiveren, ook als je een keer geen zin hebt. Door elkaar aan te moedigen kan je misschien toch nog éen extra squad of deathlift maken, alleen had je dat misschien niet getrokken. Als je samen traint heb je nou eenmaal meer motivatie. Je kunt het beste in elkaar naar boven halen!

 

De tweepersoons workout op éen fitness trampoline

Samen sporten op een fitness trampoline kan ook erg leuk zijn, de fitness trampoline is daarbij goed voor je hele lichaam. Hieronder lees je een super leuke full body workout voor twee personen op éen fitness trampoline:

Je begint met twee minuten hard te lopen op de grond en je maatje op de fitness trampoline. Dit is de warming-up. Na twee minuten wissel je om en gaat je maatje op de fitness trampoline hardlopen. Jullie zijn nu beiden lekker warm. Degene die was begonnen gaat weer op de fitness trampoline staan en doet 25 squads. Squads op een fitness trampoline zijn zwaarder dan op de gewone grond, dit komt omdat je meer balans moet zoeken. Als je 25 squads hebt gedaan, wissel je weer om. Als je maatje er ook 25 hebt gedaan, ben jij weer aan de beurt, je doet 15 squads op de fitness trampoline en wisselt daarna weer om. Door het wisselen krijgen je spieren net genoeg rust tussen door.

We gaan nu verder met de armen, deze oefening doe je tegelijk. Je zit op de grond met je rug naar de fitness trampoline. Je plaatst je handen aan de zijkant van de trampoline. Je zakt door je armen, je billen mogen daarbij de grond net niet raken. Je fitness maatje doet precies het zelfde aan de andere kant van de trampoline. Je zakt 20 keer naar beneden, éen minuut rust ertussen en daarna nog een keer 20.

tricep op fitness trampoline tricep op fitness trampoline

 

We sluiten af met éen minuut voluit springen: vijf keer normaal springen en vijf keer met de knieën naar de borst springen. Tien keer schuin springen (boven lichaam recht houden, alleen benen verplaatsen), dit herhaal je éen minuut. Na die minuut wissel je om.

 

Er zijn dus genoeg redenen om samen te trainen. Je kunt elkaar motiveren, er is concurrentie en samen kun je hier vaak ook meer plezier aan beleven! Probeer de work-out op de fitness trampoline uit en laat weten hoe het is gegaan! Succes deze zomer!

Heb jij nou ook een leuke workout op jouw fitness trampoline? Stuur hem naar ons op!

 

 

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *