Bouncen tegen overgewicht!

, ,
Springende man silhouet

Obesitas is bij kinderen en volwassenen een bedreiging van de gezondheid in Nederland. Experts suggereren dat regelmatige lichaamsbeweging de sleutel is tot succes, maar hoe zorgen we ervoor dat meer mensen gaan bewegen? De realiteit is dat plezier ervoor zorgt dat mensen daadwerkelijk gaan bewegen. De traditionele oefeningen zoals hardlopen, sit-ups, en krachttraining zijn geen oefeningen die mensen graag doen, daarom denken wij dat bouncen de ultieme manier is om Nederland in beweging te krijgen.

Kinderen en fitness trampoline

Fitness trampoline 125 cm rozeVoor ouders is het vaak moeilijk kinderen een gezonde levensstijl aan te leren. Maar hoe moeilijk kan het zijn om kinderen aan te moedigen om trampoline te springen? Springen op de Flexbounce is een leuke manier om energie te verbranden. Een groot voordeel hiervan is dat kinderen dus niet op jonge leeftijd al slijtage oplopen van bijvoorbeeld hardlopen of de herhaling van gewicht dragende oefeningen.

Tijdens onze Kingsday actie zijn we erachter gekomen dat kinderen dol zijn op het springen op de Flexbounce fitness trampoline. De Flexbounce is ontworpen om uitstekend comfort en elasticiteit te bieden. Ouders zijn vaak bezorgd over de veiligheid van de trampolines. Er zijn inderdaad veel meldingen van trampolines die breken als gevolg van lage kwaliteit materialen of slechte productie. De Flexbounce onderscheidt zich van andere trampolines doordat gebruik is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen waardoor de fitness trampoline zeer solide en veilig is.

 

Volwassenen en fitness trampoline

Obesitas is ook voor volwassenen het grootste risico voor de gezondheid, en uit nieuwe cijfers blijkt dat vier op de tien Nederlanders overgewicht heeft.

Vanaf 2012 heeft 48 procent van de Nederlandse bevolking in de leeftijd van 4 jaar en ouder overgewicht en dit is in de afgelopen 2,5 jaar gelijk gebleven. Nog eens 10 procent daarvan had ernstig overgewicht (obesitas). Deze verhoudingen zijn geleidelijk gestegen de afgelopen decennia, blijkt uit cijfers vrijgegeven door Nederland voor de Statistiek.

Zo hebben mensen met obesitas veel meer kans op diabetes, hoge bloeddruk, gewrichtsslijtage en hart- en vaatziekten dan niet-obese mensen ontwikkelen.

 

Wij hopen dat iedereen het komende jaar gaat fitness trampoline springen. Niet alleen omdat het goed voor je is, maar juist omdat het leuk is!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *