Bouncing Workout: Happy in shape komen

,

Een beetje rond bouncen op je Flexbounce fitness trampoline is natuurlijk hartstikke leuk, maar zorgt er ook voor dat je in shape komt. Het fijne aan een bouncing workout is dat je jouw workout zo zwaar kan maken als je zelf wilt. Daarnaast kan je ervoor kiezen om meer kracht, cardio of balans te trainen. Lees hieronder verder over de verschillende soorten workouts die je kan doen met de Flexbounce tijdens jou bouncing workout!

Bouncing workout

Kracht

Aangezien ik benen trainen in de sportschool vaak maar een saaie bedoeling vind, is het veel leuker om dit in mijn bouncing workout te trainen. Ik doe dit meestal door normale en sumo squads te doen met de Flexbounce. Het verschil tussen een normale squad en een sumo squad is dat je met een normale squad je voeten op schouder breedte hebt en met een sumo squad zo ver mogelijk uit elkaar.

Wil je dit nou nog zwaarder maken voor jezelf? Dan kan je er ook voor kiezen om jump squads te doen met de Flexbounce. Dit doe je door vanuit een stilstaande positie zo ver mogelijk omhoog te springen van de trampoline af en jezelf op te vangen in de squadpositie.

 

Cardio

Naast krachttraining doe ik ook vaak cardio oefeningen met de Flexbounce. Denk hierbij een knieheffen, hakken-billen en natuurlijk gewoon springen op de trampoline. Ik probeer dit vaak af te wisselen door 5 minuten rustig te springen en vervolgens weer 5 minuten zo intensief mogelijk. In totaal duurt mijn workout dan ongeveer 30 minuten.

 

Balans

Tot slot zijn er ook een hoop balans oefeningen mogelijk voor jouw bouncing workout. Zelf doe ik dit vaak door op een been te staan en mijn andere been naar voren, achteren en opzij te balanceren. Ik gebruik verder daarbij mijn armen om in balans te blijven.

 

Heb jij ook een leuke bouncing workout bedacht? Laat het aan ons weten!

 

Zin in een After-Workout smoothie?

Na al deze oefeningen wacht uiteraard de beloning :-). Zin in een lekkere smoothie na je bouncing workout? Op Freshmix.nl staan enorm veel verschillende recepten van smoothies die je lekker na je workout kunt maken.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *