gezondheid

Beter stabiliteit door trampolinespringen

Eén van de meest veelgehoorde klachten onder ouderen is de afname van stabiliteit. Veel ouderen staan niet meer zo zeker op hun benen. Vallen is als gevolg daarvan een veelvoorkomend probleem. Deze valpartijen leiden vaak tot blessures, ziekenhuisopnames en blijvend letsel. Uit onderzoek is gebleken dat dat er jaarlijks 108.000 mensen van 65 jaar of ouder op de Eerste Hulp belanden door valpartijen en 74.900 personen daarvan kampen met ernstig letsel. De meest veelvoorkomende klachten na een valpartij zijn een heupfractuur, een polsfractuur en licht hersenletsel. Het verbeteren van het evenwicht en stabiel op de benen staan is dus erg belangrijk, maar hoe werk je hieraan? Trampolinespringen kan uitstekend helpen bij het verbeteren van de stabiliteit.

Beter stabiliteit

Veel valpartijen en klachten rondom verminderde stabiliteit vinden plaats onder ouderen. Het is daarom belangrijk dat er binnen deze groep wordt gewerkt aan een oplossing voor dit veelvoorkomende probleem. Er zijn diverse manieren waarop zorgverleners, thuiszorgmedewerkers en familieleden hulp verlenen bij deze problematiek. Zo maken veel ouderen gebruik van een wandelstok of een rollator. Een andere veelgebruikte oplossing is het alarmsysteem. Een alarmsysteem biedt uitkomst wanneer er snel hulp nodig is en kan zowel op het lichaam worden gedragen als in huis worden geplaatst. Hierdoor kan er snel hulp worden ingeschakeld in geval van nood. Maar er zijn ook volop mogelijkheden om de stabiliteit fysiek te verbeteren. Regelmatig bewegen en vertrouwen opbouwen in het lichaam spelen hierbij een belangrijk rol.

Hoe kan trampolinespringen bijdragen?

Door regelmatig te oefenen op de Flexbounce trampoline kun je op diverse manieren werken aan de stabiliteit en het verminderen van valpartijen. Door eenvoudigweg te bouncen op de trampoline werk je al actief aan stabiliteit en coördinatie. Daarnaast werk je aan sterkere botten en spieren door de oefeningen op de trampoline. Dit alles geeft een beter gevoel van controle over het lichaam en hierdoor neemt niet alleen de angst voor vallen af, maar ook de daadwerkelijke kans op valpartijen. En de trampoline is ontzettend toegankelijk. Je bepaalt zelf de intensiteit van de oefeningen én je kunt jouw trampoline zelfs voorzien van een springsteun voor extra zekerheid en balans.

Deel dit:
Share
Published by
Tessa

Recente berichten

Hier moet je op letten als je een fitness trampoline gaat kopen

Een fitness trampoline is een fantastische aanschaf voor jouw welzijn. Door te springen op de…

4 weken ago

De wetenschap achter rebounding: hoe werkt het?

Trampolinespringen, ook wel rebounding genoemd, is een sport die de laatste jaren enorm in populariteit…

2 maanden ago

Lekker jumpen, want trampolinespringen is goed voor de ontwikkeling van kinderen!

Kinderen zijn continu aan het leren, of ze nu op school zijn, spelen of even…

3 maanden ago

Fit en gezond de feestdagen door: 5 handige tips

De feestdagen staan praktisch voor de deur. Het is een tijd van gezelligheid, lekker eten…

5 maanden ago

Gezond Oud Worden: 10 Tips voor een lang en gezond leven

De interesse in een lang en gezond leven is ontzettend groot tegenwoordig. Er worden tal…

6 maanden ago

Zo kan trampolinespringen kinderen helpen op school

Trampolinespringen is een geliefde bezigheid van kinderen jong en oud. Talloze gezinnen hebben een trampoline…

8 maanden ago